home POLITICA, Rep. MOLDOVA Dmitri Rogozin, declarat persona nongrata în Republica Moldova

Dmitri Rogozin, declarat persona nongrata în Republica Moldova

Share

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost declarat persona non-grata în Republica Moldova. Anunţul a fost făcut de ministrul de Externe Andrei Galbur, în timpul ședinței de Guvern de la Chişinău.

Dmitri Rogozin, interzis iar la survol în spaţiul aerian românesc

După cum ați putut observa, în ultimul timp vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Rogozin, făcut o serie de declarații și comentarii publice care poartă un caracter neprietenesc, denigrator și ofensator la adresa Republicii Moldova și a poporului său.

, a precizat Galbur.

Ministerul de Externe de la Chișinău l-ar fi convocat astăzi pe ambasadorul rus, Farit Muhametșin. Acestuia i s-a transmis nemulțumirea autorităților moldovene față de declarațiile lui Rogozin. “În perioada următoare, Rogozin va fi interzis în Republica Moldova”, notează Unimedia.

Rusia, după licenţierea lui Dmitri Rogozin. Ar putea destabiliza situaţia în Europa

Federația Rusă avertizează R. Moldova. Autoritățile ruse declară că această decizie ar „putea destabiliza situația în regiune, în particular, și în Europa, în general”.

Ministerul rus de Externe l-a convocat pe ambasadorul Moldovei la Moscova, Andrei Neguță. Ministrul de Externe al Federației Ruse și-a exprimat protestul său puternic față de decizia luată la Chișinău.

Federația Rusă au ajuns la concluzia că Chișinăul, dimpotrivă, subminează în mod deliberat relațiile bilaterale.

, scrie life.ru.

Dodon, despre declararea lui Dmitri Rogozin persona nongrata

Președintele țării, Igor Dodon, a reacționat la decizia autorităților Republicii Moldova de a-l declara pe Dmitri Rogozin, persona nongrata. Dodon afirmă că, prin acest gest, autoritățile de la Chișinău…

… au implicat Moldova într-un conflict diplomatic și geopolitic fără precedent în ultimul sfert de veac.

A-l declara pe prim-viceministrul Rusiei persona nongrata la noi e un act de mare stupiditate politică. Și e un mare deserviciu pentru Moldova și pentru moldoveni.

Nu știu dacă guvernanții fac asta pe cont propriu sau, mai degrabă, sunt conduși ca niște marionete de peste Ocean.

, a spus Igor Dodon.

Share