Nicuşor Dan va câştiga alegerile la Primăria Capitalei

Share

Nicușor Dan ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu 37,1% din voturi, într-o confruntare cu Cristian Popescu Piedone, Cătălin Cîrstoiu și Mihai Enache, arată un sondaj de opinie realizat de AtlasIntel, la începutul lunii aprilie, la comanda Digi24.

Potrivit sondajului realizat de ATLAS INTELLIGENCE, cea mai precisă casă de sondare din Statele Unite ale Americii, la alegerile din 2020, într-o cursă cu Piedone, Cîrstoiu și Enache, Nicușor Dan ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu 37,1% din voturile bucureștenilor cu drept de vot.

Nicuşor Dan va câştiga alegerile la Primăria Capitalei

Pe locul doi se clasează Piedone, cu 30%, în timp ce Cîrstoiu obține doar 17,4%, iar Enache 4,9%.

Sondajul mai arată că, în funcție de nivelul de studii, Piedone obține 59,4% din voturi de la cei care au doar studii primare, în timp ce Nicușor Dan obține aproape 47,3% din voturi de la cei cu studii superioare.

Cei de la AtlasIntel au luat în calcul și un al doilea scenariu în care AUR l-ar sprijini pe Cozmin Gușă la Primăria Capitalei. În acest caz, Nicușor Dan ar câștiga alegerile cu 35,4% din voturi, pe locul doi ar fi Piedone cu 30,7%, pe locul trei Cîrstoiu cu 16,4%, iar Gușă ar obține 5,8%.

Citeşte şi: VIDEO Ludovic Orban: Dreapta Unită îl susţine pe Nicuşor Dan

De această dată, în funcție de nivelul de studii, Piedone ar fi votat de 62,2% dintre bucureștenii cu studii primare, iar Nicușor Dan de 44,8% dintre cei cu studii superioare.

În ce privește lista pentru Consiliul Local al Municipiului București, în scenariul în care sunt luați în considerare toți bucureștenii cu drept de vot, Alianța PSD-PNL ar câștiga alegerile cu 36%, potrivit sondajului AtlasIntel. Pe locul doi se clasează Dreapta Unită cu 29,5% dintre voturi, iar AUR ar obține 8,4%, conform Digi24.

Sondajul mai arată că 59,4% dintre bucureșteni cu drept de vot care au doar studii primare l-ar vota pe Piedone și 17,3% pe Nicușor Dan. Dintre cei cu studii superioare însă, 47,3% l-ar vota pe Nicușor Dan, în timp ce doar 15,1% pe Piedone.

Citeşte şi: Nicuşor Dan: Exproprierea Parcului IOR, 66 de milioane de euro

Totodată, 41,5% dintre bucureștenii care au spus că merg la vot ar pune ștampila pe alianța PSD-PNL. Pe locul doi se află Dreapta Unită cu 34,3%, iar pe locul 3 se află AUR cu 9,8%.

Întrebați cine a fost cel mai bun primar al Bucureștiului după 1989, 27,5% dintre bucureșteni au răspuns Nicușor Dan. Locul doi este ocupat de Gabriela Firea, cu 23,3%, iar locul trei de Traian Băsescu cu 18,6%.

Share