Roger Waters, fondator Pink Floyd, este de partea Rusiei Putiniste

Share

Roger Waters, cofondator al formaţiei Pink Floyd, în vârstă de 79 de ani, şi-a anulat concertele planificate în Polonia, pe fondul indignării pentru poziţia sa faţă de războiul Rusiei împotriva Ucrainei, a informat presa poloneză, citată de AP.

Un oficial de la Tauron Arena din Cracovia, unde Waters urma să susţină două concerte în aprilie, a spus că acestea nu vor mai avea loc.

“Managerul lui Roger Waters a decis să se retragă… fără să ofere nici un motiv”, a declarat Lukasz Pytko, de la Tauron Arena, Cracovia.

Site-ul turneului „This Is Not a Drill” al lui Waters nu a enumerat concertele din Cracovia programate anterior pentru 21-22 aprilie.

Consilierii locali din Cracovia urmau să voteze săptămâna viitoare o propunere de a-l numi pe Waters persona non grata, exprimându-şi indignarea în ceea ce priveşte poziţia muzicianului faţă de războiul din Ucraina.

Waters i-a scris o scrisoare deschisă primei doamne ucrainene, Olena Zelenska, la începutul acestei luni, în care i-a acuzat pe “naţionaliştii extremi” din Ucraina pentru că “au pus ţara pe calea acestui război dezastruos”.

El a criticat, de asemenea, Occidentul pentru că a furnizat Ucrainei arme, dând vina în special pe Washington.

Waters a criticat şi NATO, acuzând Alianţa Nord-Atlatică de faptul că a provocat Rusia.

Interesant de observat că celălalt mare muzician fondator Pink Floyd, David Gilmour, are o atitudine diametral opusă.

La începutul invaziei Rusiei în Ucraina, Gilmour a lansat, împreună ci Nick Mason, alt fondator Pink Floyd, basistul Guy Pratt şi Nitin Sawhney, la keyboards, avându-l solist vocal pe rockerul ucrainean Andriy Khlyvnyuk, de la trupa Boombox, hitul “Hey, Hey, Rise Up!”. StareaPresei.ro a scris despre aceasta.

Toate încasările din vânzarea hitului au scop umanitar şi se duc pentru ajutorarea Ucrainei.

Share