Top cele mai bune filme cu supereroi

Share

Poveștile cu super-eroi au făcut parte din cultura populară de peste 75 de ani. Cu toții am avut, în copilărie, idoli precum Batman sau Ironman. În ultimele patru decenii se poate observa o revenire în forță a producțiilor cinematografice cu supereroi, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure.

Marvel și DC continuă să anunțe noi proiecte, însă nu sunt singurele companii care au astfel de planuri. Producătorii de jocuri sunt, de asemenea, încântați de ideea lansării de titluri cu supereroi. Dacă vrei și tu să te bucuri de personajele preferate, caută sloturile tematice de la Betfair Casino. Vom vedea în continuare care sunt cele mai bune filme cu supereroi ale tuturor timpurilor.

Logan

Hugh Jackman a dorit ca ultimul său film Wolverine să fie cu adevărat memorabil. Ceea ce a și reușit! La fel ca Deadpool, Logan nu se aseamănă cu niciun film cu X-Men sau cu un film de super-eroi care a mai apărut înainte, fiind mai degrabă un western modern decât o aventură a unui supererou. Prezentând un Wolverine îmbătrânit și obosit, în timp ce se confruntă cu mortalitatea, dar are și grijă de de un profesor instabil și de noua sa fiică Laura, acest film spune mai mult povestea personajului principal decât a aventurilor sale. Oferind un final emoțional, Logan marchează sfârșitul unei ere și ar putea fi considerat cu ușurință drept ultimul capitol al întregului univers cinematografic X-Men.

Avengers Infinity War

În 2006, studiourile Marvel au început să planifice ceva incredibil de ambițios și diferit de tot ce a văzut lumea blockbuster-ului vreodată. Ideea a fost lansarea unei serii de filme solo cu super-eroi, fiecare contribuind cu eroi la un eventual film de echipă numit (Avengers) Răzbunătorii. Acest pariu major s-a dovedit a fi genial, iar același film în echipă – scris și regizat de Joss Whedon – este unul dintre cele mai de succes filme ale genului. De la bâlbâiala strălucitoare dintre eroi, până la ticălosul perfect din diavolul Loki al lui Tom Hiddleston, până la cel de-al treilea act epic, înfricoșător, totul este distractiv și palpitant.

Avengers Infinity War un film despre care fanii de gen vor vorbi de zeci de ani, și care, cel mai probabil, va fi considerat pentru unul dintre cele mai mari evenimente cinematografice din istorie – atât datorită calității sale extraordinare, cât și a uimitoarei fervori pe care a creat-o în industria cienmatogarfică.

The Dark Knight

Christopher Nolan l-a adus pe Batman pe marele ecran în 2005 cu Batman Begins, dar continuarea din 2008, The Dark Knight, a fost cea care a luat lumea cu asalt. Până în prezent, servește ca prim exemplu al unei serii în care partea 2-a este mai bună decât primul film lansat. Inspirându-se din povești precum The Killing Joke și The Long Halloween, filmul îl urmărește pe Batman în timp ce se luptă cu The Joker, interpretat de Heath Ledger, a cărui performanță a uimit publicul de pretutindeni și i-a adus un Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar. Pe lângă conflictul dintre Cavalerul Întunecat și Prințul Clovnului Crimei, filmul a impresionat telespectatorii relatând căderea lui Harvey Dent din grație, trecând de la funcționar public la căutător cu două fețe. Combinând elementele tradiționale de super-eroi cu o narațiune de crimă captivantă, The Dark Knight nu este doar cel mai bun film de super-eroi, ci una dintre cele mai mari ample producții cinematografice din ultimele decenii.

Batman (1989)

S-ar putea spune că filmele cu super-eroi s-au blocat într-o rutină în jurul anului 1989. Din fericire, cu ajutorul lui Batman, Tim Burton a dovedit că un regizor își poate pune amprenta pe un personaj clasic de benzi desenate și îl poate reinventa pentru o nouă generație. Michael Keaton a șters memoria lui Adam West din memoria colectivă, iar Jack Nicholson a rupt matrița jucându-l pe Joker. Un film pe care trebuie neapărat să-l vezi!

Spider-Man

Deși există o proporție mare de cinefili care s-ar referi la Spider-Man 2 ca vârful trilogiei lui Sam Raimi, contribuția originalului Spider-Man la genul în ansamblu nu poate fi subestimată. De la estetica hiper-stilizată a filmului, până la alegerile perfecte de Tobey Maguire, Willem Dafoe și J.K. , Spider-Man a fost unul dintre primele filme majore cu super-eroi care a dovedit că o adaptare fidelă a materialului original ar putea aduce profit.

X-Men

Bryan Singer s-a dovedit a fi regizorul cel mai potrivit pentru a aduce X-Men pe micile și marile ecrane. Singer a înțeles tonul mai întunecat – asociat cu un sarcasm incredibil – care era necesar pentru a aduce pe în atenția publicului cele mai interesante trăsături ale lui Marvel. Bineînțeles, Singer primește credit pentru că l-a ales pe Hugh Jackman drept Wolverine. Filmul X-Men din 2000 a pus în cele din urmă o bază solidă pentru o întreagă mișcare a industriei cinematografice.

Share