Cine l-a dat afară pe Cazimir Ionescu din CNSAS? Ionescu, un apropiat al lui Ion Iliescu și fost membru al PSD, a fost înlocuit.
El deţinea funcția de membru al Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS). Vestea a fost dată de jurnalistul Neculai Constantin Munteanu.
Cine l-a dat afară pe Cazimir Ionescu din CNSAS?
Cel mai probabil, Ionescu a fost înlocuit chiar de către PSD.
„ȘTIREA ANULUI, A CRĂPAT UN DRAC! Nu cred ce aud. Și nici ce văd. Mi-a șoptit o viorea, Cazimir Ionescu nu mai este membru în Colegiul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității.
Optsprezece ani a stat acolo, și nu chiar de pomană, acest admirator fără frontiere al Securității poporului. Optsprezece ani prea mult. Până și PSD s-a plictisit de el și l-a trimis la fier vechi.
Sau la fiare vechi. Acum are timp berechet să se concentreze asupra Dosarului Mineriadei, unde figurează la crime împotriva umanității, alături, intre alții, de Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu, Miron Cozma. Drum bun, cale bătută…”, a scris Munteanu, pe Facebook.
Citeşte şi: Gelu Voican a fost montat de PSD, sfidător, la Institutul Revoluţiei
Informația a fost confirmată de Madalin Hodor, ales proaspăt ca membru în CNSAS. „Confirm. S-a retras în Militari, ca orice taximetrist care se respectă”, a scris ironic Hodor.
Cazimir Ionescu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Militar în iunie 2017, pentru crime împotriva umanității în dosarul Mineriadei din 1990.
Cazimir Ionescu a fost trimis în judecată pentru faptele săvârșite în calitate de vicepreședinte al primului parlament post-revoluționar (Consiliul Provizoriu de Uniune Națională – CPUN).
La Mineriada din 13-15 iunie 1990 au murit împușcate 4 persoane, alte 1.338 de persoane au fost bătute sau torturate.
Citeşte şi: Dosarul Mineriada. Iliescu, Roman, Măgureanu, trimişi în judecată
Procurorii militari susțin că, în zilele de 11 și 12 iunie 1990, autoritățile statului au hotărât să declanșeze un atac violent împotriva manifestanților aflați în Piața Universității din București, care militau în principal pentru adoptarea punctului 8 al Proclamației de la Timișoara și își exprimau în mod pașnic opiniile politice în contradicție cu cele ale majorității care forma puterea politică, la acel moment.
În acest atac au fost implicate în mod nelegal forțe ale Ministerului de Interne, Ministerului Apărării Naționale, Serviciului Român de Informații, precum și peste zece mii de mineri și alți muncitori din mai multe zone ale tării, potrivit Agerpres.
În dosarul Mineriadei au mai fost trimiși în judecată Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu, Adrian Sârbu, Miron Cozma.