Care e jurnalista dată în judecată de George Simion, a treia oară

Share

Jurnalista Ioana Constantin a fost din nou dată în judecată, de George Simion, preşedintele AUR.

Realizatoarea postului B1 TV s-a obişnuit deja cu astfel de peripeţii juridice auriste şi este deja experimentată în chestiune.

Care e jurnalista dată în judecată de George Simion, a treia oară

“Iar m-au dat în judecată AUR şi Simion. A treia oară, recurs excepţional. Domnule Ciolacu şi domnule Ciucă, staţi la rând cu lupta asta cu AUR.

Voi singuri ziceţi că aveţi nevoie de 2 partide comasate să vă luptaţi cu AUR-ul lui Simion, eu l-am bătut de 2 ori în instanţă de una singură. Şi vrea şi a treia oară, înţeleg.

În România, zilnic, politicieni, jurnalişti, cetăţeni simpli numesc AUR partid extremist şi pro-rus. Pe ei nu i-a dat în judecată AUR, nu i-a dat în judecată Simion. De ce doar pe mine? Lungă istorie (politică). Poate o spun cândva”, a afirmat Ioana Constantin, conform The Epoch Times.

Citeşte şi: George Simion s-a întâlnit cu agenţi ruşi de informaţii

Jurnalista a susţinut că motivul pentru care a fost dată în judecată este unul “haios”.

“Haios, AUR mă acuză că am creat ‘o stare de pericol în jurul partidului’ şi i-am denigrat cu grave prejudicii pentru că am spus public că AUR duce propagandă pro-rusă.

Tot haios, spun ei că la informaţiile promovate de mine au avut acces, citez, ‘milioane de oameni, atât din ţară, cât şi din străinătate’ şi că ‘se poate observa cu uşurinţă că denigrările şi afirmaţiile calomnioase ale intimatei au avut un impact real asupra percepţiei publicului, faptele ilicite având un rezultat vizibil, repararea prejudiciului suferit fiind extrem de dificilă de realizat'”, a precizat Ioana Constantin.

Citeşte şi: George Simion şi Şoşoacă, alungaţi de fermierii protestatari

În opinia jurnalistei, este fără precedent în România şi în orice ţară democrată “ca un cetăţean să fie dat în judecată de un partid politic în întreg, fie el acel cetăţean, în cazul meu, fost politician şi realizator TV”.

“Şi până una alta, Simion a mai luat o Interdicţie în R. Moldova pentru că face parte din ‘efortul de destabilizare’. Ei, cum, la fel ca ruşii?”, a declarat Ioana Constantin.

Până data viitoare, jurnalista a postat prima motivare a instanţei, când a câştigat procesul: (…) instanţa reţine că afirmaţiile făcute de către pârâtă (Ioana Constantin) se suprapun peste o bază factuală, respectiv declararea co preşedintelui AUR, George Simion, persoană indezirabilă şi interdicţia de a intra în Moldova precum şi propunerea acestui partid pentru funcţia de prim ministru a lui Călin Georgescu, persoană de notorietate cunoscută cu afinităţi pro ruse, precum şi promovarea/preluarea de articole de presă de către canalele media ruseşti. Instanţa constantă că acestea sunt informaţii publice ce se găsesc disponibile la o simplă căutare în spaţiul online, iar instanţa le apreciază suficiente”.

Share