Marian Olaianos a câştigat procesul cu TVR şi GSP

Share

Jurnalistul şi comentatorul Marian Olaianos, concediat anul trecut de la Televiziunea Publică, s-ar putea întoarce la TVR.

Jurnalistul a câştigat în primă instanţă procesul în care a dat în judecată televiziunea publică. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Marian Olaianos a câştigat procesul cu TVR şi GSP

Astfel, potrivit deciziei Tribunalului Ilfov, TVR este obligat să îl reintegreze pe Olaianos în funcţia şi postul deţinute anterior.

Totodată, TVR este obligată să-i plătească jurnalistului şi despăgubiri egale cu „salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat de la data concedierii şi până la data reintegrării efective”, arată soluţia pe scurt, consultată de Paginademedia.ro, pe Portalul Instanţelor de Judecată.

Înainte de decizia instanţei, câteva date despre cum s-a ajuns la proces:

Citeşte şi: TVR. Marian Olaianos, în mijlocul unui scandal sexual

Marian Olaianos a fost concediat în urmă cu un an de la TVR, pe 9 martie 2023, postul public invocând „motive disciplinare grave”, după ce jurnalistul ar fi agresat-o pe colega sa, Nadine Vlădescu.

„Decizia a fost emisă ca urmare a raportului comisiei de cercetare disciplinară, elaborat în baza sesizării depuse de Nadine Vlădescu, în luna octombrie 2022, privind fapte de violenţă fizică şi verbală a unui angajat al TVR – jurnalistul Marian Olaianos – asupra sa, însoţită de certificat medico-legal şi de alte documente medicale”, arată postul public într-un comunicat trimis presei, anul trecut, pe 9 martie.

„Temeiul legal care a stat la baza emiterii deciziei constă în analiza unor documente medicale (certificatul medico-legal emis de IML), alte examinări medicale efectuate după actele de violenţă suferite de Nadine Vlădescu, înregistrări video care surprind cu claritate actele de violenţă, audieri ale martorilor, precum şi alte înscrisuri relevante, care certifică abaterile disciplinare grave ale lui Marian Olaianos.

Citeşte şi: Nadine Vlădescu, implicată-n scandalul cu Marian Olaianos, primele minute on air cu TVR Cultural

Totodată, în cadrul audierii din data de 9 decembrie 2022, Marian Olaianos a declarat în faţa comisiei următoarele: “aflându-mă într-o stare de maximă tensiune emoţională, în încercarea de a mă apăra, am impins-o pe Nadine la perete, apucând-o de zona gâtului”, mai arăta postul public, la vremea respectivă, conform Pagina de Media.

Ca urmare a concedierii din TVR, Marian Olaianos a dat instituţia în judecată.

Share