Dăncilă, revoltătoare. „E nevoie de leadership, de asumarea unor decizii!”

Fostul premier Viorica Dăncilă lansează un atac la adresa ministrului Educaţiei, Monica Anisie, susţinând că „sistemul de învăţământ e practic neguvernat în aceste săptămâni”. „E nevoie de leadership, de asumarea…

Platforma Blogger a eliminat website-ul Dan Badea Blog

~Întrebare pentru IT-şti~Se mai poate face ceva pentru eventuala recuperare a conţinutului de pe blogul lui Dan Badea; şters de Blogger?

CCM Mass-Media şi Codul Deontologic, efecte până în 2014

CCM din Mass-Media şi Codul Deontologic al Jurnalistului produc efecte până în ianuarie 2014 pentru ca nu au fost denuntate de nici una din parti.

Agerpres a pierdut procesul cu Marina Bădulescu

Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul formulat de Marina Bădulescu, fostul redactor-sef. Sentinta este definitiva si irevocabila.

Termen în procedură de urgenţă pentru SJP Agerpres

Administraţia Roşca a încălcat Codul Muncii, Legea Dialogului Social, Contractul Colectiv de Muncă din mass-media şi Contractul Colectiv de Muncă din Agerpres.

Cronica Română, somată să-şi plătească angajaţii!

“Angajatorul are obligaţia să facă dovada achitării integrale a drepturilor salariale restante, din luna noiembrie 2010 pentru punctul de lucru Bucureşti[…]”

Realitatea Media iar nu respecta CCM din Mass-Media

Realitatea Media nu modifica contractele individuale ide munca n functie de contractul colectiv de munca pe unitate pe care tocmai ce l-a semnat.

Realitatea Media are contract colectiv de munca

Sindicatul Jurnaliştilor Profesionişti MediaSind a înregistrat Contractul Colectiv de Muncă, încheiat sub numărul 3/28.02.2011, cu Realitatea Media.

S-a semnat CCM la Realitatea TV, Agerpres si la nivel national

Contractele colective la Realitatea, AgerPres si pe intreaga Ramura Mass-Media au fost semnate de FRJ MediaSind si de catre partenerii patronali.

Evaluarea insolventei Cațavencu, gata în februarie (Pdm)

Academia Cațavencu este în proces de evaluare a insolvenţei, după ce anul trecut compania care editează săptămânalul – Cațavencu S.A. – a intrat în faliment.

Neonazismul la el acasa, ori despre noua legislatie a muncii

Noua legislatie a muncii pare a fi scoasa din filmele SF despre regimuri despotice, in care dreptul la libera exprimare e infractiune si se pedepseste.

MediaSind. Propunerile sindicatului de modificare a legislatiei muncii

Transformarea mass-media într-un domeniu oarecare va afecta grav libertatea de exprimare.

Dezvăluirile unui restructurat de la Adevărul Holding (RV)

Restructurările de la Adevărul Holding au avut loc marti, fără să existe la bază vreun fel de criteriu de performanţă pentru cei aruncaţi în stradă, care au avut totuşi norocul…

Maria Lazăr a câştigat procesul împotriva ziarului Adevărul (MediaSind)

Maria Raluca Lazăr Pop, membră a sindicatului afiliat la FRJ MediaSind, a câştigat în instanţa de judecată procesul intentat împotriva cotidianului Adevărul.

Vîntu a vîndut Realitatea Media (Dan Badea)

Aseară, SOV a bătut palma cu Burci pentru vînzarea Realitatea Media SA. Deals! – a spus Vîntu, fericit!, după ce Burci a acceptat condiţiile tranzacţiei.

Spre conflict de munca la SOV-n trust

Scrisoare inainte de greva generala, data publicitatii de un grup de angajati Realitatea Media si prezenta la avizier. Iar Burci vrea sa cumpere Realitatea TV.

Echipa Realitatea FM: nu ne dați banii, facem dezvăluiri compromițătoare despre trust! (Obae)

Foștii angajați Realitatea FM încearcă să-și răscumpere salariile restante prin amenințări adresate anonim conducerii trustului Realitatea Media.

Contractul Colectiv de Munca din Ramura Mass-Media

Asa cum am promis, postez Contractul Colectiv de Munca in Ramura Mass-Media in vigoare. In coloana din dreapta a site-ului va exista un banner clickabil.

S-a relansat website-ul MediaSind

S-a relansat website-ul MediaSind, dupa atacul informatic de tip DoS (denial of service) despre care am anuntat in urma cu o luna si jumatate.

PUTZUL GANDIRII: Claudiu Serban vrea simplificarea angajarii si concedierii

Claudiu Serban, directorul general al Editurii “Evenimentul şi Capital”, ar dori “simplificarea procedurilor de angajare şi de concediere”.

Obligaţiile pe DDA, reţinute şi plătite de angajator (Mediafax)

Plătitorii de venituri din drepturi de autor vor reţine, declara şi calcula contribuţiile de asigurări pentru pensii şi şomaj aferente beneficiarilor.

CSDR contra Guvernului. Pichetare permanenta a Palatului Victoria

Biroul Executiv National CSDR a hotarat ca in perioada 15–30 septembrie 2010 sa organizeze pichetarea permanenta a Guvernului.

Amenintari cu greva la BBC (HotNews)

Membrii mai multor sindicate BBC au decis, prin vot, sa intre in greva in cazul in care conducerea corporatiei va plafona veniturile.

Jurnaliştii de la Realitatea Media, pe jar (Bursa)

Şeful trustului a declarat pentru Bursa că încasările slabe din publicitate ale Realitatea TV, finanţatorul Realitatea FM, au condus la restanţele salariale

Adrian Ivanescu a plecat de la Realitatea

Avea obiceiul sa stea la bufet foarte mult. Nu-l mai are. Avea obiceiul sa fumeze la bufet. Nu va mai fuma la bufet. Avea obiceiul sa stea in fata laptopului…