Autori

Adrian Lupescu

Adrian Lupescu a fost un contributor la website-ul Starea Presei, care a scris articole referitoare la muzica suedeză, realizând coverage pe Melodifestivalen. Pasionat de muzica bună şi de informatică, Adrian s-a dedicat între timp altor proiecte.

 

Andreea Chiriac-Hentea

Andreea Chiriac-Hentea

Andreea Chiriac-Hentea este un jurnalist român specializat în film. A scris de-a lungul timpului la Cotidianul, Agenda LiterNet, Ziarul financiar, Dilema Veche.

 

 

Călin Hentea

Călin Hentea este unul dintre cei mai corozivi autori care scriu pentru StareaPresei.ro. Publică comentarii, analize, sinteze, pamflete cu o puternică tentă democratică.

Călin Hentea

Este un ofiter român, jurnalist militar si autorul a numeroase opere despre lumea războiului şi viaţa în regiment.

După 1990, cariera lui Călin Hentea s-a desfăşurat în mare parte fie în presa militară, fie în domeniul operaţiunilor psihologice, în secţia de specialitate a Statului Major General al Armatei Române.

Este doctor magna cum laude în ştiinţe militare cu o teză despre propagandă şi operaţiuni informaţionale. A executat mai multe misiuni NATO în Albania, Kosovo şi Afganistan.

 

Sergiu Balaban-Duck

Sergiu Balaban-DuckSergiu Balaban-Duck locuieşte în Todi, Italia. Are 25 de ani. A colaborat cu mai multe publicaţii din România. A scris în Ziua, Gazeta de Dimineaţă, Cotidianul, Starea Presei și Gazeta Românească. Este corespondent în Italia al postului de televiziune Digi24. A cunoscut standardele jurnalismului în cadrul academiei de presă Pupăza din Tei, din Bucureşti.

 

Bogdan Basarab

Bogdan Basarab este un experimentat jurnalist de agenţie. A lucrat la două agenţii de presă de primă calitate din România. La una dintre ele este şi acum. Numele de presă de la StareaPresei.ro este un alias. De regulă, postează ştiri din actualitatea românească şi internaţională.

 

Ovidiu Maican

Ovidiu MaicanOvidiu Maican este doctor în drept şi conferenţiar universitar la ASE, catedra de Drept. A fost propunerea Freedom House România pentru funcţia de membru CSM din partea societăţii civile.

Între anii 1993 şi 1994 a fost expert la Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi. Din anul 2001, a fost expert PHARE în România.

 

Radu Constantin Erhan

Radu Constantin Erhan este un cunoscut jurnalist de investigaţii bucureştean. Din când în când, postează articole specifice profilului său. A lucrat de-a lungul timpului pentru unele dintre cele mai importante oublicaţii din România. Numele de presă de la StareaPresei.ro este un alias.

Florin Budescu

 

Florin Budescu

 

Florin Budescu este un jurnalist, scriitor şi activist civic român. Este proprietarul website-ului StareaPresei.ro. A lucrat la organe de presă din România din 1990 până în prezent.

Printre acestea: Evenimentul Zilei, Cotidianul, Agenţia de presă Mediafax, Radio Contact, BBC – Romanian Department, Gardianul, Revista Bilanţ, Ziare.com sau Revista Mişcarea.

În prezent, este jurnalist economic la România liberă.