Nikita Mihalkov propune crearea unui Oscar filmic alternativ

Share

Marele regizor rus Nikita Mihalkov a propus crearea unui echivalent rusesc al Premiului Oscar, care să fie numit ”Eurasiatic”.

Mihalkov, un regizor uriaş, și-a declarat public susținerea pentru acțiunile liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, şi este unul dintre strategii acestuia.

Propunerea a fost făcută la Forumul Economic Eurasiatic, la care participă Rusia, Kazahstan, Belarus, Kârgâzstan, Armenia și Uzbekistan, potrivit Pravda.

”Propun crearea unei Academii de Film Eurasiatică și un premiu – „Oscarul eurasiatic”. Academia va susține filmele care se conformează idealurilor pe care le formulăm, nu celor care distrug esența umană”, a spus regizorul.

Mihalkov a precizat că marele premiu ar trebui să fie unul valoros, ”pentru care merită să lupți”.

Regizorul a mai propus ca marele premiu să îi fie acordat unui film care nu a fost filmat în spațiul eurasiatic, dar care respectă principiile rusești.

El nu a numit însă aceste principii. Afirmând că ideea sa a fost primită cu entuziasm, de India și China, Mihalkov a mai susținut că doar civilizația eurasiatică este capabilă să apere valorile culturale și morale.

”Sunt convins că acest lucru este foarte necesar pentru dezvoltarea politică a spațiului eurasiatic.

El trebuie decis la cel mai înalt nivel. Acesta este un mecanism de autoapărare politică a esenței eurasianismului”, a mai spus regizorul rus.

Share