home DIVERSE, ECONOMIE, JURNALU' LU' BUDELU' Iulian Matache s-a-ntâlnit cu Salini Impregilo degeaba

Iulian Matache s-a-ntâlnit cu Salini Impregilo degeaba

Share

Când capul lui Iulian Matache a pătruns în cameră, piciorul său îndepărtat era la celălalt capăt al holului, iar când Matache-ntreg a intrat, a trebuit să-şi scoată ochelarii, ca să nu lovească peretele opus cu ei.

După un sfert de oră de chin, transpirat, când a reuşit să intre tot în cameră, să se aşeze pe scaun, să-şi pună ochelarii, să folosească batista, Iulian Matache şi-a dat seama că se chinuise degeaba şi peste câteva zile va trebui să reia procedura, cu cei din centrala Salini Impregilo.

citeşte comunicatul Ministerului Transporturilor

În tot acest timp, apa continua să mustească din pământul de lângă Viaductul de la Aciliu. Matache nu înţelegea de ce, la Direcţia Transporturi de la Consiliul Judeţean Vrancea nu existau astfel de brobleme, dacă Marean Oprişan dădea ordin, apele nu mai ţâşneau din pământ, dealurile se nivelau, legumele se coceau ca prunele, iar vinul, din acru şi bisulfos, se făcea demn de premii internaţionale.

O dată, Matache văzuse cum, la ordinul lui Marean, cu supervizarea lui Miron, un drum expres întreg se aşternuse pe vechiul E20, în câteva luni, pavoazat cu mari banere, pe care scria: “Miron, el a făcut-o!”.

Dar acum figura nu mai ţinea, Miron era la Poarta Albă (vorba-nţeleptului: Ce te uiţi, bă, la mine ca Miron la Poarta Albă?), iar macaronarii ăştia dăduseră ţeapă. El, Matache, voia să-i pună la plată.

Ministerul Transporturilor nu va mai plăti un leu, totul plătiţi voi, voi sunteţi de vină. Maestro, spuneau macaronarii, centrala nostra dice che vostri premiere penalo a ordonat să inaugurăm balta şi să-i zicem autostradă, măi, tată, măi.

Aşa că Matache le-a zis: bine, atunci vreau să mă văd cu centrala voastră, broscarilor! Apoi a început. Şi-a sos ochelarii. S-a proptit cu fruntea-n peretele opus. A scos piciorul drept din cameră. A scuturat din fruntea lui lată, groasă, de clănţăneau lampadarele din cristal de Mediaş.

Atunci când a reuşit să se extrudeze tot din cameră, pe hol, era lac de sudoare. Uf, grea e meseria de ministru!

Mai jos, comunicatul integral al Ministerului Transporturilor:

DIRECȚIA COMUNICARE, RELAȚIA CU SINDICATELE, PATRONATELE ȘI ORGANIZAȚIILE NEGUVERNAMENTALE

COMUNICAT DE PRESĂ
19.10.2015

Dupa vizita Ministrului Transporturilor pe șantierul autostrăzii Sibiu Orăștie, de săptămâna trecută, o delegație a MT, condusă de Iulian Matache s-a întâlnit astăzi, 19.10.2015, cu reprezentanți ai conducerii CNADNR, cât și cu reprezentanți ai companiei Salini Impregilo, pentru a discuta aspectele concrete ale problemelor autostrăzii Sibiu-Orăștie.
Reprezentanții MT au solicitat echipei italiene urgentarea şi definitivarea aspectelor tehnice pentru remedierea deficiențelor apărute şi pentru finalizarea tuturor lucrărilor. În funcție de soluția finală agreată, MT a solicitat stabilirea unui calendar cu termene precise, care să conduca la îndeplinirea întregului obiectiv al contractului de lucrări.
S-a reafirmat, totodată, poziția părții române, aceea de a nu plăti în plus față de prevederile contractuale.
Totodată, având în vedere gravitatea problemelor şi tergiversarea luării unei decizii hotărâtoare pentru finalizarea contractului, Ministerul Transporturilor a solicitat de urgenţă o întâlnire cu reprezentanții conducerii companiei Salini Impregilo din Italia.

Biroul de presă al MT

Citeşte şi
Încetinirea creşterii economice şi a producţiei industriale este normală, în perioada actuală, consideră Leonardo Badea,
Sistemele hidraulice sunt utilizate într-o varietate de aplicații. Spre deosebire de motoarele electrice, acestea nu
Jurnalistul Moise Guran a publicat o lista cu opt bombe financiare care vor exploda in
După ce a început demolarea tronsonului plutitor de autostradă, ministrul Transporturilor a vizitat dezastrul. Luni,
Iulian Matache, este direct afectat de scandalul emisiilor VW: a avut un Volkswagen Passat, şi
Victor Ponta pleacă din nou în străinătate şi s-a mai şi descoperit anume unde se
Oprescu vrea sa construiasca un canal navigabil Dunare - Bucuresti - Pitesti. Lebede negre in
Proiectele lui Oprescu: troleibuze si tramvaie verticale; munte artificial de 2270 m; piste suspendate pe
Crin Antonescu a dat de înţeles că se retrage definitiv din politică şi pleacă la
Ieri mergeam prin parc. Deodată, dintr-o tufă a sărit un copil de trei ani, care
Share