Robert Negoiţă mai trânteşte o terasă pe Bd. Decebal

Share

Robert Negoiţă face o nouă terasă să răsară pe Bulevardul Decebal, la numărul 11, pe platforma din faţa Muzeului Copiilor.

Spaţiul, apărut acolo deasupra parkingului construit de Negoiţă, care a răscolit tot subsolul bulevardului, până acum era folosit pentru evenimente destinate celor mici.

Robert Negoiţă mai trânteşte o terasă pe Bd. Decebal

Chiar dacă sutele de locatari din blocurile de lângă se opun ridicării terasei, Primăria Sectorului 3 a acceptat un memoriu, care spune că „zona e dezvoltată imobiliar şi era nevoie de o facilitate de alimentaţie publică”.

Mai mult, plusează investitorii în argumentaţia lor, nu sunt cunoscute proiecte similare, în zonă. Asta pe un bulevard înţesat de terase şi restaurante.

Despre terasele acestea din zonă, se spune că, zilnic, unii angajaţi din Primărie şi poliţişti locali vin şi îşi iau tainul, discret, sub forma unor sufertaşe consistente.

Citeşte şi: Robert Negoiţă. Bucureşti, Sector 3. Copaci răsar din câmpul de pavele

Cei 500 de locatari din zonă s-au plâns deja Primăriei Sectorului 3, cu privire la legalitatea construcției. Ei au trimis sesizare și la Primăria Capitalei. Cu toate acestea, lucrările continuă.

Pe lângă deranjul pe care încă o terasă îl va crea, locatarii susțin că va afecta inclusiv activitatea de la Muzeul Copiilor.

În fața instituției, „zilnic, 200 – 300 de copii se strângeau înainte și după vizitarea muzeului”, pentru a schimba impresii între ei și cu profesorii și pentru a aștepta autocarele, să vină, să-i ia.

Citeşte şi: La Antena 3, Robert Negoiţă e erou. Banu’ face diferenţa!

Într-o luni dimineață, când reporterii Buletin de București s-au întâlnit cu Radu Șofran, unul dintre administratorii de bloc, era o clasă de copii, care tocmai ieșiseră de la muzeu.

Aceștia nu au mai avut loc pe platformă, fiind deja ocupată de scheletul viitoarei terase. În schimb, copiii se adăposteau la umbra celor câţiva copaci rămaşi, copaci care, se tem locatarii, vor dispărea, odată cu ridicarea terasei.

Dar copacii oricum nu mai sunt aici ce au fost acum câţiva ani. Atunci încă erau aici 28 de copaci, cu o vechime de 30 de ani.

Remodelare prin scormonire

Apoi, Robert Negoiţă a remodelat zona, scormonind tot, betonând subterana, făcând un parking inutil.

Acesta nu este folosit nici acum, clienţii teraselor din zonă tot pe străzile adiacente parchează, dând şperţ parcagiilor, întovărăşiţi cu Poliţia Sector 3, care fac traficul foarte dificil pentru locuitorii blocurilor din zonă.

La finalul lucrării, care a dus tot praful în apartamentele din blocurile-victimă, printre plăcile decorative puse de Negoiţă (care nu, aici nu pune pavele), au răsărit copaci anemici, dintre care mulţi s-au şi uscat.

Babilonie cu o terasă-n plus

Iar acum, peste toată această babilonie, mai apare şi această terasă. Noi îi propunem primarului excontracplutic al Sectorului ca deasupra acestui local să facă un zeppelin, pe care sectorenii să poată să se dea huţa pe Bd. Decebal, la ore de vârf, ca să admire traficul auto sufocant.

Este o minune să te uiţi la autoturisme cum saltă ritmic, pe asfaltul pus strâmb de acelaşi edil, pe care procurorii DNA nu-l mai leagă odată. Să scape lumea de el.

Share