Curtea de Apel Iaşi i-a respins lui Dumitru Buzatu cererea de strămutare

Share

Curtea de Apel Iaşi i-a respins lui Dumitru Buzatu, fostul preşedinte CJ Vaslui şi lider PSD Vaslui, cererea de strămutare a procesului.

„În baza art. 74 Cod procedură penală respinge, ca nefondată, cererea formulată de petentul Buzatu Dumitru, privind strămutarea judecării cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 2562/89/2023/a1, înregistrat pe rolul Tribunalului Vaslui.

Curtea de Apel Iaşi i-a respins lui Dumitru Buzatu cererea de strămutare

În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă petentul Buzatu Dumitru la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat”, se arată în decizia instanței.

Decizia este una definitivă.

Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupție, în luna septembrie a anului trecut, când primea 1,25 milioane de lei, drept mită pentru a favoriza o firmă să obțină un contract.

Citeşte şi: Adrian Solomon spune că nu se va dezice de omul Dumitru Buzatu

Banii au fost găsiți de anchetatori, în portbagajul mașinii acestuia, după ce fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui i-ar fi primit într-un restaurant, conform ak24.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată a fostului președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu.

Citeşte şi: Mitică Buzatu (PSD) se întreabă dacă a adus sărăcie în Vaslui

Dosarul a fost transmis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Dumitru Buzatu se află în arest preventiv, la Penitenciarul Vaslui.

Share