home CORUPTIE, POLITICA Şerban Nicolae îl jigneşte pe Augustin Lazăr. “Unde ţi-e bărbăţia?”

Şerban Nicolae îl jigneşte pe Augustin Lazăr. “Unde ţi-e bărbăţia?”

Share

Şerban Nicolae a reacționat dur, dar şi grosier, după interviul acordat de Augustin Lazăr în presa franceză, în care procurorul general aduce critici politicii PSD-ALDE din domeniul Justiţiei.

Şerban Nicolae: În anii 90, sub control politic, şi tu erai procuror!

“Domnul Lazăr este unealta perfectă să lanseze asemenea scenarii. Cum poţi să spui că în anii ’90 procurorii erau sub control politic, când şi tu erai procuror? Păi, unde ţi-e bărbăţia, Lazăre? Ridică-te şi umblă! De ce nu te-ai revoltat de sub papucul politicului?

Dar acum te lauzi cu vechimea din perioada respectivă. Când ai nevoie de cozi de topor, din păcate, pădurile din România produc în continuare”, a spus Şerban Nicolae la Antena 3.

Ce a spus Augustin Lazăr

Reacția senatorului PSD vine după ce Augustin Lazăr a declarat pentru Le Monde că magistraţii au parte de presiuni autocratice cum nu se aşteptau şi că se încearcă întorcerea justiţiei la nivelul anilor ’90.

“Unele persoane vor să disciplineze justiţia astăzi, astfel încât aceasta să se întoarcă în anii ’90, când justiția românească era doar de fațadă în cazul oamenilor cu poziţii înalte”, a acuzat Lazăr.

Ameninţat el însuşi cu demiterea, procurorul general speră să poată evita soarta Laurei Codruţa Kovesi, fosta şefă a DNA. „Decizia cu privire la demitere va fi un test de rezistență pentru sistemul judiciar”, a mai avertizat el.

Share