Revista presei. Procurorii verifica bolile lui SOV

Share

Romania libera: Bolile lui Sorin Ovidiu Vîntu, verificate de procurori “Procurorii verifică actele medicale de care se foloseşte omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu în procesul în care este acuzat de favorizarea infractorului. Sursele mai spun că procurorul-şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului General, Marius Iacob, ar fi fost ieri personal la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti unde ar fi internat SOV, pentru a vedea dacă acesta chiar este acolo şi pentru a ridica documente medicale”

foto: AP via Anchetatorul Monden

fotoinfo: Sorin Ovidiu Vantu, one one of Romania’s most controversial and enigmatic business figures, speaks during an interview with the Associated Press, in Bucharest Monday Feb. 27, 2006. Credited with setting up the Bucharest capital markets, yet blamed for the collapse of a huge investment scheme he surprised even his employees when he announced last month that he had taken a 55 percent stake control of news channel Realitatea TV, the country’s most influential news station.(AP Photo/Vadim Ghirda)

Curentul: Procurorul Purcărin – omul lui Vîntu la DIICOT “Numele lui e Purcărin. Cătălin Purcărin. Şi e procuror DIICOT la structura centrală, Biroul de combatere a criminalităţii economico-financiare şi a spălării banilor. Dacă solistul trupei Kiss îi cåntă iubitei „I was made for loving you“,  Purcărin ar putea să-i susure liniştit  lui Vîntu „I was made for saving you“ (trad. am fost inventat să te salvez).”

Adevarul: Scriitorul Ioan Groşan, file de Securitate “Membru în conducerea Uniunii Scriitorilor, Groşan este acuzat de CNSAS că a fost informatorul Securităţii, fiind recrutat în 1974. CNSAS cere judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti să constate calitatea de colaborator al lui Groşan, care ar fi avut numele de cod „Radu Greceanu“.”

EvZ: CSM, în război cu judecătorii Curţii Constituţionale “Consiliul Superior al Magistraturii nu lasă impresia că s-ar supune deciziei CCR, care a desfiinţat hotărârea Senatului privind validarea noilor săi membri”

Gandul: Ce autostrazi au promis si cati bani au pus in buget pentru ele “Bugetul de investiţii al CNADNR este anul acesta similar celui din 2010. La drumuri se mai angajează 150 de oameni, la Calea Ferată se dau afară 5.600”

Financiarul: Efectul Bancorex in pretul benzinei: 24 mil. $, castiguri necuvenite pentru stat in trei luni “Carburantii au sarit de 5 lei pe litru pentru ca guvernul nu a eliminat in octombrie 2010 o taxa care si-a epuizat ratiunea pentru care a fost aplicata . Taxa avea menirea de a acoperi datoriile istorice ale fostei Companii Romane de Petrol, in special catre Bancorex.”

Bursa: Marius Murgu: “Zi de doliu pentru foştii proprietari” “Listarea Fondului Proprietatea poate să fie una de succes doar pentru comunitatea brokerilor”

Curierul national: Cine e la butoanele FP? “Investitori din piaţă cred că cea mai mare parte a rulajului-record de 213 mil. lei de ieri a fost generată de Franklin Templeton şi market-makeri. Brokerii spun însă că la cumpărare au fost investitori instituţionali”

Share