Mascarada pensiilor militare. Mult zgomot. Mai nimic

Share

In ultimele zile, abjectia atinsa de cele doua oficine de intoxicare a opiniei publice romane Realitatea TV si Antena 3 a atins cote inimaginabile.

Ma gandesc (si parca nu-mi vine sa cred) ca in anul 2007, 2008 si, daca nu ma insel, 2009, cand Realitatea TV inca lucra cu subtilitati si inca puteai sa fii pe sticla si sa spui ce gandesti, aveam cu totul alta impresie despre ce se intampla acolo, in fostele birouri ale Gardianului si in fosta “gradina” de pe vremuri, devenita ulterior ”Fabrica”.

Imi mai amintesc ca in debutul anului 2008 Antena 3 si Jurnalul National, devenite intre timp aproape exclusiv goarne moguliene, au fost pe aceeasi parte ca si Blogul lui Budescu, in campania spontana de media contra “Prapastiei”, care ne-a reprezentat cu rusine la Eurovision.
===
Este necesara totusi astazi o scurta analiza a unor fapte extrem de puternice si virale, de la care porneste ultima campanie a celor doua oficine.

Primul fapt extrem de puternic este ca, in urma recalcularii pensiilor militare, bugetul pentru aceste pensii creste. Nici macar nu mai conteaza cu cat anume, cifra a fost data, de exemplu, de catre HotNews. Este vorba despre un plus de vreun milion de euro, parca.

Sensul recalcularii pensiilor in acest moment era dublu: elementul puternic, de maxima actualitate, era necesitatea realizarii de economii cat mai mari la buget; elementul slab, dar care tine insa de normalitate, dreptate sociala si moralitate, era redistribuirea acestor pensii echitabil.

foto: Click

Atentie: este vorba despre niste pensii extrem de mari. Din start, strategii tembelviziunilor lui peshte trebuiau sa fie constienti ca, luand apararea unor oameni a caror pensie scade de la 9.000 la 3.000 de lei, efectul asupra masei pensionarilor va fi invers celui scontat.

Sa ne uitam cu atentie cum au reactionat politicienii din Opozitie: nu au refuzat sa fie luati prin telefon, dar au fost extrem de prudenti si nu s-au prea bagat in seama, sa nu cumva sa se asocieze la aceasta reactie adversiva, pe care mai mult ca sigur ca au anticipat-o.

Revin: daca sensul puternic al recalcularii, economisirea, nu a fost atins, ba, din contra, bugetul creste, atunci inseamna ca in Guvern exista oameni incompetenti, care trebuie sa plateasca. Dar cine anume sunt acestia?

Eu stiu unul, despre care am mai scris si cu care am si avut de-a face, pe cand era demnitar in Cabinetul Nastase: Gabriel Oprea. Oprea este un binecunoscut membru al mafiei imobiliarelor din Ilfov si prezenta sa in UNPR este una dintre petele acestui partid- apendice, pe care PDL si l-a creat pentru a putea guverna.

As mai putea da ca exemplu de om compromis total, care joaca asa cum i se canta in acest partid, pe Micky Spaga, atat de corupt si consacrat si international din acest punct de vedere, ca s-a scris despre el copios de pe vremea cand de PSD nu scriai, decat cu voie de la partid. Sa ne amintim ca porecla Micky Spaga a ajuns in Le Monde datorita colegului nostru Mirel Bran.

Dar sa revenim la Oprea, pe care Basescu il lauda. Cum face, cum nu face, se pomeneste dandu-l de exemplu pe acest domn, probabil pentru ca in el sta coalitia fara de care Cabinetul Boc ar cadea scurt.

Domnul Oprea trebuia, inainte sa se apuce sa recalculeze pensiile, sa se gandeasca bine de tot ce va realiza cu aceasta. Nu intotdeauna dreptatea sociala inseamna sa faci economii la buget, dar de data aceasta cu siguranta despre aceasta vorbim.

Prea putini dintre teleast(r)ii celebri pe care i-am vazut zilele trecute ridicandu-si poalele-n cap au avut ideea sa analizeze obiectiv cifrele si niciunul nu a avut ideea sa puna Dumnezeului un carton cu ele, sa se uite fix la ele si sa spuna ce reiese din acestea: ca este mult zgomot pentru nimic si ca miza este prea mica pentru a mai discuta atat.

In afara de situatia in care doresti cu orice pret sa morbidizezi actualitatea cu femei cernite, pe care le inviti pe sticla anume ca sa-ti povesteasca in ce fel si din ce motive si-au ingropat sotii, pensionari militari. Si daca vrei sa-l faci cu tot dinadinsul vinovat pentru asta tot pe Basescu.

Ceea ce mi se pare o cretinitate.

Share