Busy Mafiotul, aka Florin Barbu, ministrul Agriculturii, jaf pe fonduri europene

Share

Înainte să devină ce este acum, Busy Mafiotul, aka Florin Barbu, ministrul Agriculturii de azi, a produs un jaf pe fonduri europene.

Unul din cele mai mari jafuri al fondurilor europene alocate României, prin „Programul Național de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigații” a avut loc la Ministerul Agriculturii – ANIF.

Busy Mafiotul, aka Florin Barbu, ministrul Agriculturii, jaf pe fonduri europene

Aceasta în perioada când Florin Barbu ocupa funcția de director general și când aceasta a atribuit firmei pe care o deține (SC Carmin Popstar Prod Star SRL) şase contracte în valoare de 72.161.344,44 lei, fără TVA.

Banii erau destinaţi unor lucrări de reabilitare pentru amenajări de irigații în județul Olt. Aceste lucrări au fost incomplete.

S-a dat spoială sau lucrările au fost fictive. Au fost folosiți angajați ai ANIF – Filiala Teritorială Caracal, pentru a lucra la firma lui Barbu.

Recepțiile au fost semnate de angajați ai ANIF care nu aveau atestate în anumite domenii și se aflau în conflict de interese, fiind prejudiciat atât bugetul Uniunii Europene, cât și bugetul de stat, cu sumele aferente cofinanțării.

Citeşte şi: Ciolacu pentru noi este Dragnea doi. Vrea 1% impozit pe cifra de afaceri

Pentru că jaful banilor europeni de la ANIF nu era de ajuns, un altul de peste 250 de milioane de euro este în plină derulare, prin Compania de Apă Olt S.A,, unde manager financiar al Unității de Implementare a Proiectelor este Doinița Barbu, soția actualului ministru al Agriculturii, zis Busy Mafiotul, conform Oltenia Maxima.

Soția ministrului deține viza de control financiar preventiv și dispune de ordonanțarea plăților la Compania de Apă Olt SA.

Citeşte şi: Daea îşi propteşte rudele întâiul agricultor, pentru că sunt fragi

Astfel, a fost posibil ca firmei deținute de familia Barbu să-i fie atribuit și de la Compania de Apă Olt un contract de 27.280.195 de lei, fără TVA, având ca obiect „Reabilitarea facilităților apă potabilă și extinderea rețelelor în Scornicești”.

Până în septembrie, contractul firmei Carmin Popstar Prod SRL a fost plătit 50%, iar lucrările pur și simplu nu există, suprapunându-se cu unele deja existente.

Primarul orașului Scornicești a refuzat să dea vreo explicație, cu excepția faptului că aceste lucrări urmează să se execute în cadrul „marii infracturi”.

Ne oprim aici. Este îndeajuns să te uiţi la faţa acestui om şi îţi spune totul.

Share