home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Piedone, posibil omor Colectiv din culpă (revista presei)

Piedone, posibil omor Colectiv din culpă (revista presei)

Share

Vinovăţia lui Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4, care a permis funcţionarea unui club fără sisteme de prevenire a incendiilor şi numărul legal de uşi de evacuare, este evidentă, susţine Cetăţeanul.net, care prezintă documente în spirjinul acuzelor lansate.

Era nevoie de “acordul primarul sectorului municipiului Bucureşti pentru exercitarea activităţilor comerciale“, conform Normelor metodologice din 20 martie 2003 la OUG 99 din anul 2000, privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă.

Aşadar, surse distincte constată că procurorii îi miros deja actele lui Piedone, ieri l-au vizitat în minunata lui Primărie, conform BN24. Părerea noastră: adio Primăria Generală, acest om e terminat politic.

Şi e poate încadrabil la omor din culpă sau cel puţin neglijenţă în serviciu, cu circumstanţe agravante. Bărbate, eşti puţin cam copt…

Despre cauzele tragediei din Clubul Colectiv, din fosta Fabrică Pionierul, din Bucureşti, scrie Puterea. Şi această publicaţie ajunge la partea legală a lucrului, punctând pe un “șir de ilegalități, cu vinovății precise și clare“.

La ce întrebări trebuie să răspundă autorităţile – este o întrebare legitimă, la care încearcă să răspundă Andreea Pocotilă şi Dan Gheorghe de la România liberă. Şi, inevitabil, iar ne întoarcem la acelaşi Cristian Popescu Piedone.

Jurnalistul Alin Pandaru spune, citat de Digi24, povestea sa şi a prietenului său, fotoreporterul Claudiu Petre, care a murit la Club Colectiv. De fapt, e povestea felului nenorocit în care Alin a fost obligat să-i caute lui Claudiu Petre trupul neînsufleţit. Rezultă că numărul de morţi ar fi mult mai mare, dacă citeşti cu atenţie mărturia jurnalistului.

Mărturie cutremurătoare, preluată de EvZ, a unei asistente medicale, aflată în prima linie în timpul operaţiunii de salvare şi transportare la spitale a răniţilor din tragedia din Colectiv.

Mare tristeţe şi personală pentru autorul acestor rânduri, dincolo de cea generată de eveniment, consultând din ZF lista celor dispăruţi în Club Colectiv: printre ei se află şi Nelu Tilie, rocker şi vechi amic din presă, pe care-l cunosc de 20 de ani.

Era un om de o bunătate extraordinară, capabil să se sacrifice ca să-i ajute pe ceilalţi în orice fel. Am o vagă bănuială, aşa, că a murit încercând să-i salveze pe alţii…

În spiritul #Colectiv, duminică a fost marş tăcut, 10.000 de oameni, de la Piaţa Universităţii, conform Gândul. Cum am mai spus, tot “bolboroseşte”, aşa, cu astfel de manifestări punctuale pe diferite subiecte, cam ca înainte de marea manifestaţie de protest din primăvara lui 1990, din Piaţa Universităţii.

Până când o să bubuie. Pentru că aşa nu se mai poate, ne apropiem de limita revoltei sociale faţă de aceti mafioţi în lână branduită Cerruti şi cravată strangulată Burberry. Strangula-v-ar istoria…

Şi iată că Aktual24 constată că pe Facebook deja oamenii se organizează pentru a ieşi în stradă, ca să-l termine pe Piedone, vorbind despre “marşuri violente”.

Profit dă lista localurilor, băncilor ş.a.m.d. găzduite de clădiri cu risc seismic din Bucureşti. Printre acestea, Club A, Club Fire, City Grill Lipscani, Fratelli Espresso Bar, Teatrul Nottara, cinematografele Patria, Studio și Cinema Pro, agenții ale Băncii Transilvania, Raiffeisen, BancPost, farmacii SensiBlu. La intrare ar trebui să scrie aşa: atenţie, intri aici, dar s-ar putea să nu mai ieşi viu.

Club Vox din Focşani, de la parterul Casei de Cultură a Sindicatelor, este un superlocal vechi de cel puţin 35 de ani, ce a reprezentat întotdeauna standardul în oraş.

Totuşi, lipseşte apa în hidranţi, iar căile de acces sunt blocate. A fost incendiu nocturn aici, cauzat de un expresor, pe 17 aprilie acest an, clubul a fost efectiv distrus.

Ziarul de Vrancea citează direcţia Casei de Cultură afirmând că de vină sunt improvizaţiile făcute de patronul clubului, Willy Brumăreanu, în spaţiul închiriat. Cât tenis de masă am jucat la demisol, fix sub acest club…

Adevărul informează că o adolescentă din Bârlad a reuşit să scoată în stradă zeci de oameni, care au aprins lumânări şi au adus flori în Piaţa Civică, iar în Timişoara sute de candele au ars pe locul în care ar fi trebuit să aibă loc un concert rock.

Citeşte şi
Piaţa de media valorează aproape 514 milioane de euro

Piaţa de media din România va creşte, în acest an, cu 5,5%, comparativ cu anul Read more

Ameninţări asupra presei. Poliţia Constanţa cere dezvăluirea sursei!

Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis Read more

MediaSind atrage atenția Guvernului că angajaţii din cultură şi mass-media nu sunt salariați de mâna a doua

Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB Read more

Ben Oni Ardelean, din aripa PNL/USL, a sărit la gâtul jurnaliştilor

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să Read more

Jurnalişti ucişi anul acesta, mai mulţi decât în anul 2017

După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018. Read more

Mălin Bot, ca şi toată familia acestuia, are toate conturile blocate

Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor Read more

Cozmin Guşă îi cere lui Rareş Bogdan să-şi ceară scuze ca să intre pe post

Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de Read more

PSD mituieşte iar presa cu bani de la ministere, ca acum 15 ani

Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile” Read more

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) îşi informează afiliaţii despre ce s-a întâmplat în România

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul Read more

Micky Şpagă iese la rampă împotriva televiziunilor (Stenograme PSD)

Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă Read more

Share