Piedone, posibil omor Colectiv din culpă (revista presei)

Share

Vinovăţia lui Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4, care a permis funcţionarea unui club fără sisteme de prevenire a incendiilor şi numărul legal de uşi de evacuare, este evidentă, susţine Cetăţeanul.net, care prezintă documente în spirjinul acuzelor lansate.

Era nevoie de “acordul primarul sectorului municipiului Bucureşti pentru exercitarea activităţilor comerciale“, conform Normelor metodologice din 20 martie 2003 la OUG 99 din anul 2000, privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă.

Aşadar, surse distincte constată că procurorii îi miros deja actele lui Piedone, ieri l-au vizitat în minunata lui Primărie, conform BN24. Părerea noastră: adio Primăria Generală, acest om e terminat politic.

Şi e poate încadrabil la omor din culpă sau cel puţin neglijenţă în serviciu, cu circumstanţe agravante. Bărbate, eşti puţin cam copt…

Despre cauzele tragediei din Clubul Colectiv, din fosta Fabrică Pionierul, din Bucureşti, scrie Puterea. Şi această publicaţie ajunge la partea legală a lucrului, punctând pe un “șir de ilegalități, cu vinovății precise și clare“.

La ce întrebări trebuie să răspundă autorităţile – este o întrebare legitimă, la care încearcă să răspundă Andreea Pocotilă şi Dan Gheorghe de la România liberă. Şi, inevitabil, iar ne întoarcem la acelaşi Cristian Popescu Piedone.

Jurnalistul Alin Pandaru spune, citat de Digi24, povestea sa şi a prietenului său, fotoreporterul Claudiu Petre, care a murit la Club Colectiv. De fapt, e povestea felului nenorocit în care Alin a fost obligat să-i caute lui Claudiu Petre trupul neînsufleţit. Rezultă că numărul de morţi ar fi mult mai mare, dacă citeşti cu atenţie mărturia jurnalistului.

Mărturie cutremurătoare, preluată de EvZ, a unei asistente medicale, aflată în prima linie în timpul operaţiunii de salvare şi transportare la spitale a răniţilor din tragedia din Colectiv.

Mare tristeţe şi personală pentru autorul acestor rânduri, dincolo de cea generată de eveniment, consultând din ZF lista celor dispăruţi în Club Colectiv: printre ei se află şi Nelu Tilie, rocker şi vechi amic din presă, pe care-l cunosc de 20 de ani.

Era un om de o bunătate extraordinară, capabil să se sacrifice ca să-i ajute pe ceilalţi în orice fel. Am o vagă bănuială, aşa, că a murit încercând să-i salveze pe alţii…

În spiritul #Colectiv, duminică a fost marş tăcut, 10.000 de oameni, de la Piaţa Universităţii, conform Gândul. Cum am mai spus, tot “bolboroseşte”, aşa, cu astfel de manifestări punctuale pe diferite subiecte, cam ca înainte de marea manifestaţie de protest din primăvara lui 1990, din Piaţa Universităţii.

Până când o să bubuie. Pentru că aşa nu se mai poate, ne apropiem de limita revoltei sociale faţă de aceti mafioţi în lână branduită Cerruti şi cravată strangulată Burberry. Strangula-v-ar istoria…

Şi iată că Aktual24 constată că pe Facebook deja oamenii se organizează pentru a ieşi în stradă, ca să-l termine pe Piedone, vorbind despre “marşuri violente”.

Profit dă lista localurilor, băncilor ş.a.m.d. găzduite de clădiri cu risc seismic din Bucureşti. Printre acestea, Club A, Club Fire, City Grill Lipscani, Fratelli Espresso Bar, Teatrul Nottara, cinematografele Patria, Studio și Cinema Pro, agenții ale Băncii Transilvania, Raiffeisen, BancPost, farmacii SensiBlu. La intrare ar trebui să scrie aşa: atenţie, intri aici, dar s-ar putea să nu mai ieşi viu.

Club Vox din Focşani, de la parterul Casei de Cultură a Sindicatelor, este un superlocal vechi de cel puţin 35 de ani, ce a reprezentat întotdeauna standardul în oraş.

Totuşi, lipseşte apa în hidranţi, iar căile de acces sunt blocate. A fost incendiu nocturn aici, cauzat de un expresor, pe 17 aprilie acest an, clubul a fost efectiv distrus.

Ziarul de Vrancea citează direcţia Casei de Cultură afirmând că de vină sunt improvizaţiile făcute de patronul clubului, Willy Brumăreanu, în spaţiul închiriat. Cât tenis de masă am jucat la demisol, fix sub acest club…

Adevărul informează că o adolescentă din Bârlad a reuşit să scoată în stradă zeci de oameni, care au aprins lumânări şi au adus flori în Piaţa Civică, iar în Timişoara sute de candele au ars pe locul în care ar fi trebuit să aibă loc un concert rock.

Share