Realitatea TV, amenda pentru un promo cu Băsescu (Pdm)

Share

Postul Realitatea TV a fost amendat de CNA cu 12.000 de lei pentru un promo care insinua că Traian Băsescu va veni la emisiunea “Ora de Foc” din 18 ianuarie şi va dezvălui “câte miliarde de euro e şpaga electorală în România”.

În sancţionarea televiziunii de ştiri s-a luat în calcul şi lipsa de echilibru a punctelor de vedere exprimate de invitaţi şi moderatori în partea a doua a emisiunii “Ora de foc” din 19 ianuarie.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a luat în discuţie emisiunile Realitatea TV, ca urmare a trei reclamaţii venite din partea Administraţiei Prezidenţiale.

Despre promo-ul cu Traian Băsescu

Promo-ul pentru care a fost amendat postul Realitatea TV a apărut pe burtieră, în cadrul emisiunii “Prime Time News”, sub forma următorului text: “URMEAZĂ: ora 21.00 – Băsescu dezvăluie la Ora de Foc câte miliarde de euro e şpaga electorală în România”.

Dezvăluirea preşedintelui, despre care se vorbea în mesajul apărut pe burtieră, a constat în reluarea şi dezbaterea declaraţiei şefului statului, cu privire la “finanţarea campaniei electorale de la bugetul de stat”.

Cum s-a creat dezechilibrul punctelor de vedere?

În ediţia din 19 ianuarie, moderatorii Oana Stancu şi Adrian Ursu i-au avut ca invitaţi pe: Iulian Iancu (PSD), Marian Sârbu (UNPR), Mircea Diaconu (PNL), Bogdan Hossu (preşedintele Cartel Alfa) şi Hanibal Dumitraşcu (psiholog)… citeste tot aici

Share