VIDEO USR se extinde în Basarabia

Share

USR își consolideză prezența în Republica Moldova, prin invitarea deputatului din parlamentul de la Chișinău, Lilian Carp, a anunţat liderul Cătălin Drulă.

Drulă a acuzat guvernul de la București că a reacționat prea târziu, în ajutorarea românilor de peste Prut, și adaugă că Maia Sandu reprezintă un model de președinte reformist.

„Pentru USR, relația românilor de pe cele două maluri ale Prutului este o prioritate esențială.

Am făcut recent o vizită la Chișinău, m-am întâlnit cu doamna președinte Maia Sandu.

Am înțeles atunci cât de grea e situația din Republica Moldova, din punctul de vedere al energiei, al securității și am urmărit în această perioadă subiectul asistenței românești pentru Republica Moldova.

Cred că statul român a reacționat târziu, în ciuda numeroaselor promisiuni făcute de președintele Iohannis, premierul Ciucă.

Această criză energetică prinde Republica Moldova într-o situație foarte dificilă. Un stat modern, condus de politicieni responsabili, nu de gargaragii, ar fi trebuit să treacă de la vorbe la fapte, să aibă resurse la cote maxime de energie.

Am fi fost azi într-o postură mult mai favorabilă. USR este un partid al faptelor, nu al vorbelor. Când spunem că ajutăm RM, chiar o facem.

Am fost săptămâna trecută la Bruxelles, am discutat cu președinta Parlamentului European pentru susținerea Republicii Moldova.

Maia Sandu e un model de președinte reformist, care amintește românilor că pot avea politicieni curajoși în fruntea satului”, a explicat Cătălin Drulă.

Președintele USR a explicat apoi că partidul își consolidează poziția în Republica Moldova, prin invitarea în partid a deputatului Lilian Carp, membru al parlamentului din Republica Moldova.

„Mă bucur să anunț că azi facem un pas important pentru consolidarea USR în Republica Moldova prin venirea în partidului nostru a domnului deputat Lilian Carp, președinte al comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică din RM.

Lilian e un om activ, un român pro-european din Republica Moldova, care reprezintă și aici și acolo forțele reformiste pro-europene.

În 2024 dorim să ne consolidăm poziția în RM, în Diaspora. Sunt convins că Lilian va juca un rol important”, a mai afirmat Drulă, conform Ziare.com.

Share