Republica Moldova va avea radare puternice din România

Share

În Republica Moldova vor fi dislocate radare românești moderne de apărare antiaeriană, care vor permite doborârea tuturor rachetelor ce zboară în spațiul aerian.

Republica Moldova va avea radare din România

Aşa anunţă fostul ministru al Apărării, Anatol Şalaru.

Acesta a menționat că radarele sunt moderne și puternice și vor fi integrate în întreg sistemul românesc și, probabil, în cel ucrainean, informează Știri.md, via AK24.

„Acum se instalează radare foarte moderne, puternice, care vor fi integrate în întregul sistem românesc și, probabil, în cel ucrainean.

Citeşte şi: UE îl sancționează pe Ilan Şor, pentru planul de destabilizare a R. Moldova

Până acum, nu există altă posibilitate de a desfășura sisteme de apărare aeriană precum Patriot, în Moldova, dar există șapte astfel de complexe în România.

Dacă aceste radare vor fi integrate într-un sistem comun și se va semna un acord cu guvernul Republicii Moldova, vor putea fi doborâte toate rachetele care vor zbura spre Moldova”, a declarat Şalaru.

Potrivit lui Şalaru, acest lucru este important atât pentru R. Moldova, cât și pentru Ucraina, pentru că militarii vor primi mai multe informații.

Citeşte şi: Cristian Rizea pregătea acţiuni violente în Republica Moldova

În urmă cu o lună, după o întâlnire ce a avut loc la Haga, la care au participat secretarul general al NATO și lideri din Olanda, Lituania, Polonia, Albania, Belgia și Norvegia, președintele Klaus Iohannis a declarat că “situația din Moldova este critică“.

El a explicat că, din punctul său de vedere, „este datoria și responsabilitatea noastră (n.r. a aliaților) să găsim căi de a ajuta Moldova în a-și crește capacitatea de reziliență”.

Share