Partidul Şor, scos de Republica Moldova în afara legii

Share

Partidul ȘOR a fost scos în afara legii, de Curtea Constituțională de la Chișinău. Formațiunea oligarhului fugar a pus la cale o lovitură de stat.

Partidul Şor, scos în afara legii

Pe parcursul mai multor ședințe, judecătorii au examinat cererea Guvernului, privind scoaterea în afara legii a partidului condus de fugarul Ilan Șor.

Reprezentanții Guvernului au motivat solicitarea lor de a scoate acest partid în afara legalității, prin argumente, precum că reprezentanții Partidului Șor ar fi mituit alegători și protestatari, ar avea legături cu persoane dubioase de la Kremlin, ar fi încălcat în mod repetat legislația în ceea ce privește activitatea financiară a partidului.

Citeşte şi: UE îl sancționează pe Ilan Şor, pentru planul de destabilizare a R. Moldova

Apărătorii Partidului Șor au negat acuzațiile aduse de avocatul Guvernului. Avocații formațiunii au menționat că acestea sunt motivate politic și au acuzat reprezentantul Guvernului că folosește unele informații, care fac parte din alte dosare și la care avocatul Guvernului nu ar trebui să aibă acces, conform Ziare.com.

La ședințele Curții Constituționale, au fost prezenți deputații partidului – Marina Tauber și Denis Ulanov.

Reprezentanții partidului au cerut ca și Ilan Șor să intervină prin video-call, în cadrul ședinței, dar acest lucru nu a fost acceptat de către magistrații Curții Constituționale.

Citeşte şi: Ilan Şor a pierdut calitatea de parlamentar al Republicii Moldova

În cadrul uneia dintre ședințe, avocații Partidului Șor au cerut ca să fie audiată șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin.

Asta deoarece un șir de probe, care se află la Procuratură, au fost înaintate Curții Constituționale, dar pe marginea cărora nu ar fi existat o decizie judecătorească. Astfel, spun avocații partidului, nu a fost respectată prezumția nevinovăției.

Partidul ȘOR este urmaș de drept al formațiunii „Ravnopravie”, care a fost preluat de către omul de afaceri Ilan Șor. În anul 2015, Ilan Șor a câștigat alegerile locale și a devenit primar de Orhei.

Share