Lista nominalizaţilor la Premiile Reporteri fără Frontiere

Share

Cincisprezece jurnaliști și mass-media au fost selectați de Reporteri fără Frontiere, din întreaga lume, în cele trei categorii ale premiului RSF: curajul, impactul și independența jurnalismului.

Cel de-al 30-lea Premiu Reporteri fără Frontiere (RSF) pentru Libertatea Presei 2022 va fi decernat pe 12 decembrie, la Paris, în prezența jurnalistului rus Dmitri Mouratov, laureat al Premiului Nobel pentru Pace 2021.

„De 30 de ani, premiul RSF a onorat munca celor care întruchipează idealurile jurnalismului. În era digitală, provocările cu care se confruntă jurnalismul au evoluat, dar curajul, independența și căutarea impactului rămân virtuți cardinale.Cei care le întruchipează merită să fie onorați, să fie sprijiniți.

Vor fi așa mai ales în această a 30-a ediție, care va avea loc în prezența unuia dintre cei mai prestigioși colegi ai lor: jurnalistul rus Dmitri Mouratov, Premiul Nobel pentru Pace 2021″.
Christopher Deloire
Secretarul General al Reporteri Fără Frontiere (RSF)

Câștigătorii acestei ediții a 30-a vor fi făcuți publici pe 12 decembrie, la o ceremonie de la Paris, prezentată de gazda Daphné Bürki.

Jurnalistul rus Dmitri Mouratov, colaureat al Premiului Nobel pentru Pace 2021, va deschide seara, care va fi punctată de spectacole ale cântăreței Jane Birkin, care s-a mobilizat în special, în favoarea jurnaliștilor birmanezi.

Vor fi prezenți și foști câștigători ai premiilor RSF, pentru a prezenta premiile RSF 2022: Can Dündar, jurnalist turc, specialist în critica media în Turcia; Lina Attalah, co-fondatoare și redactor-șef la Mada Masr, un ziar egiptean independent; Matthew Caruana Galizia, jurnalist de investigație, fiul lui Daphne Caruana Galizia, jurnalist maltez ucis în 2017, în explozia mașinii sale.

Nominalizările la Premiul Curaj:

Juan Lorenzo Holmann Chamorro (Nicaragua)
Mahmoud Al-Otmi (Yémen)
Huang Xueqin (China)
Narges Mohammadi (Iran)
Han Thar Nyein (Birmania)

Nominalizaţii Premiului Impact:

Mstyslav Tchernov et Yevhen Maloletka (Ucraina)
Kavita Devi (India)
Adama Dramé (Mali)
Amazônia Real (Brazilia)
Reporters United (Grecia)

Nominalizaţii Premiului Independenţei:

TOLO news (Afganistan)
Omar Radi (Maroc)
Lady Ann Salem (Filipine)
Bettie K. Johnson Mbayo (Liberia)
Bolot Temirov (Kîrghîzstan)

Share