Moscova, halucinaţii. Vede R. Moldova absorbită de România

Share

Moscova are din nou frisoane, în timpul coşmarurilor cu R. Moldova unită cu România. Totul este costumat propagandistic.

Moscova, halucinaţii. R. Moldova, absorbită

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că autorităţile de la Chişinău, în mod deliberat, iau decizii care duc spre pierderea suveranităţii ţării.

Declaraţia vine după ce vicepreşedintele Consiliului rus de Securitate, Dmitri Medvedev, a spus că Moldova nu mai există ca ţară, întrucât liderii locali „au vândut-o României”, informează News.ro.

Dmitri Peskov a fost întrebat dacă Kremlinul este de acord cu opinia exprimată de Dmitri Medvedev.

Citeşte şi: 18 iulie 2021 – VIDEO Republica Moldova. Averile tuturor judecătorilor şi procurorilor vor fi verificate

Conducerea Republicii Moldova şi-ar fi distrus limba şi acum este angajată în reducerea propriei suveranităţi, în favoarea României, a arătat purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, citat de TASS.

„Ei şi-au distrus deja limba, nu o mai numesc limba moldovenească. Vedem o tendinţă de absorbţie din partea României.

Vedem acţiuni menite să le limiteze în mod deliberat propria suveranitate şi aşa mai departe”, a spus Peskov, arătând că este de acord cu vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev.

Citeşte şi: 16 iunie 2021 – Marcel Ciolacu l-a primit la Buzău pe Ivan Ceban, primarul Chişinăului, omul Rusiei

Medvedev afirmase că Republica Moldova nici nu mai există ca ţară, fiind vândută României de guvernanţii locali.

„Deci, în acest sens, există într-adevăr procese destul de curioase, care se desfăşoară acolo şi care nu se corelează cu starea de spirit din societate, pentru că de asemenea vedem cu toţii proteste, vedem un număr mare de disidenţi în ţara cu o astfel de politică”, a adăugat Dmitri Peskov.

Reacţie la spusele Chişinăului

Reacţiile de la Moscova intervin după ce premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a dezvăluit că, pe lista oficialilor ruşi cărora li s-a interzis intrarea în Moldova, figurează şi şefului statului rus.

Recean a refuzat să dea detalii despre lista indezirabililor, dar când a fost întrebat de un jurnalist dacă Putin ar putea vizita Republica Moldova, acesta a răspuns negativ.

În plus, Dmitri Peskov a acuzat conducerea Republicii Moldova că „se îndreaptă rapid spre rusofobie”.

UE, ca sentiment de ură faţă de Rusia

„Este evident că actuala conducere a Republicii Moldova se îndreaptă rapid în direcţia rusofobiei pe care o cunoaştem deja foarte bine.

În acelaşi timp, dintr-un motiv oarecare, ei identifică dorinţa lor, aşa cum cred ei, de integrare europeană cu proliferarea rusofobiei.

Ei cred că trebuie să fie un atribut absolut obligatoriu al integrării europene să urască Rusia şi orice manifestare pro-rusă”, a comentat Peskov.

„S-ar putea să existe regrete în această privinţă”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Peskov a insistat că această linie antirusescă a conducerii moldoveneşti nu se corelează cu starea de spirit din societate.

„Există diferite stări de spirit acolo. Dar, cu toate acestea, desigur, este vorba de o ţară care acum încearcă rapid să devină neprietenoasă cu noi”, a conchis Peskov.

Share