Cristian Rizea pregătea acţiuni violente în Republica Moldova

Share

Cristian Rizea, infractorul condamnat în România şi fugit de executarea pedepsei, în R. Moldova, pregătea acţiuni violente.

Cristian Rizea pregătea violenţe

Rizea a fost declarat indezirabil, de către guvernul de la Chișînău, întrucât se pregătea să declanșeze acțiuni “de schimbare prin violență a regimului constituțional”.

Aşa arată un document al Ministerului de Interne de la Chișînău, obținut de aktual24.ro.

„S-a stabilit că cetățeanul României Rizea Cristian pregătește și desfășoară acțiuni îndreptate spre schimbarea prin violență a regimului constituțional, subminarea sau suprimarea suveranității, independenței și integrității teritoriale”, se arată în dcumentul Ministerului de Interne.

Citeşte şi: Cristian Rizea, ex-PSD, îi dădea lui Ioska Buble 1.000 de lei lunar, la negru

De asemenea, Rizea a derulat de asemenea “și activităţi cu elemente de factură criminală”.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost expulzat în România, după ce Inspectoratului General pentru Migrație (IGM) al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova l-a declarat persoană indezirabilă, pe teritoriul țării, pe un termen de 15 ani.

Citeşte şi: VIDEO Cristian Rizea susţine că Ciutacu a luat şpăgi de la demnitarii pentru care a lucrat

„Conform procedurilor legale, străinul a fost îndepărtat sub escortă, de pe teritoriul național, de către personalul specializat al IGM.

Declararea străinului persoană indezirabilă este o măsură asiguratorie, dispusă împotriva unui străîn care a desfășurat, desfășoară ori în a cărui privință există indicii temeinice că intenționează să desfășoare activități de natură să pună în pericol securitatea națională sau ordinea publică.

Share