Cătălin Predoiu, entuziast, după poziţia Comisiei de la Veneţia

Share

În pofida fatului că Legile Justiţiei sunt criticate de Comisia de la Veneţia, Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, exultă.

Ministerul Justiției salută raportul Comisiei de la Veneția, într-un comunicat de presă ”decupând” din acesta doar aspectele pozitive.

”Ministerul Justiției salută publicarea avizului urgent al Comisiei de la Veneția, la solicitarea autorităților române, în urma consultărilor efectuate de experții Comisiei cu Ministerul Justiției, CSM, asociații profesionale ale magistraților, societatea civilă, organizații internaționale și diplomatice cu sediul la București, în luna noiembrie a acestui an.

Raportul Comisiei de la Veneția apreciază la modul general faptul că legile Justiției sunt orientate „în direcția corectă”, deși au fost adoptate în procedură de urgență, confirmând astfel, implicit, faptul că, în adoptarea acestora, s-a ținut cont de avizele anterioare ale Comisiei”, transmite Ministerul Justiției, care precizează că au fost 21 de remarci pozitive și 4 ”recomandări”.

Ministerul Justiției a fost în contact permanent cu Comisia de la Veneția pe parcursul realizării evaluărilor și redactării opiniei și rămâne disponibil pentru orice consultări ulterioare se precizează în comunicat.

„Am avut consultări deschise și oneste cu Comisia de la Veneția, explicând în detaliu toate aspectele ridicate în discuție.

În primul rând, mulțumesc Comisiei de la Veneția pentru că a avut disponibilitatea să emită un aviz urgent la cererea Ministerului Justiției.

În ceea ce privește opinia propriu-zisă, mă bucur să constat că prevederi importante ale legilor Justiției au fost validate prin această opinie, care constată că sunt în standardele europene.

De asemenea, mă bucur să constat că opinia remarcă direcția bună în care au fost orientate, în general, aceste legi.

Vom rămâne permanent deschiși atât cooperării cu Comisia de la Veneția, cât și cu orice alte autorități europene”, susține Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției.

Share