VIDEO Ilan Şor şi-a scos adepţii în Chişinău, contra Maiei Sandu

Share

Un protest organizat de Ilan Şor a avut loc duminică după-amiază, în Chișinău, la sediul Președinției Republicii Moldova.

Manifestația este organizată de fugarul Șor și partidul acestuia, anunţă tv8.md, zdg.md, deschide.md și agora.md.

Participanţii au cerut demisia Maiei Sandu, dar unii protestatari nu știau de ce au fost aduși: „Încă nu suntem lămuriți”, transmitea tv8.md.

Oamenii scandau lozinci antiguvernare și cereau demisia președintelui Maia Sandu. Protestatarii susțineau că „demisia actualei guvernări este singura soluție la crizele complicate cu care se confruntă Republica Moldova”, conform deschide.md.

Unii dintre manifestanți și-au montat corturi, semn că vor protesta mai multe zile. Jurnaliștii tv8.md au surprins un grup de oameni care, din spusele lor, ar fi fost aduși la Chișinău, cu un microbuz, tocmai de la Rezina, de la 100 de kilometri distanță.

Ilan Șor, deputatul fugar, condamnat în anul 2017, la şapte ani şi şase luni de închisoare, pentru fraudă şi spălare de bani, a intervenit prin Skype, în timpul protestului, conform zdg.md.

Înainte de aceasta, liderul Partidului ȘOR a menționat că numărul celor care vor sta în corturi va fi limitat, dar în fiecare duminică, de acum încolo, în același loc vor fi organizate proteste masive, la care vor participa oameni din toată țara, transmite agora.md.

„Astăzi, trebuie să arătăm toată puterea voinței și caracterul ca să putem să lăsăm aici „Orașul Schimbării”. Noi o să dobândim ce v-am promis (…). O să lupt până la capăt (…). Noi o să începem să instalăm corturi (…)”, a spus deputatul fugar.

Președinția Moldovei a transmis că nu comentează protestul:

„Nu comentăm protestul. În R. Moldova, fiecare cetățean are dreptul la libera exprimare”, este reacția Președinției R. Moldova, oferită Ziarului de Gardă, referitor la manifestație. Video aici.

Cu o reacție a venit însă ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

„E semn bun că hoții organizează protest. E semn bun pentru că ei, hoții, știu că noi vom merge până la capăt și țara va scăpa de ei.

Au furat Moldova ani la rând și acum le fuge pământul de sub picioare. Unii, au fugit ca fricoșii din țară. Oameni buni, e ultima lor încercare de a reveni la putere.

Noi, vom rămâne uniți și vom curăța țara de trădători, hoți și mincinoși. Vom trece peste aceste vremuri grele și vom construi țara pe care o dorim.

PS: Acum, e important să nu judecăm oamenii simpli care din diferite motive sunt în stradă. Acești oameni sunt cetățenii noștri și ei la fel au fost furați ani la rând. Să fim înțelepți”, a scris Spînu, pe Facebook, citat de deschide.md.

Protestul a început în jurul orei 15:00 și a durat aproximativ două ore și jumătate.

Share