VIDEO George Simion (A.U.R.) nu poate să intre în Republica Moldova

Share

Liderul A.U.R., George Simion, are din nou probleme. Republica Moldova nu este o destinaţie lesnicioasă pentru el, după ce s-a dat deja în stambă.

Copreşedintele AUR, George Simion, făcea scandal la granița cu Republica Moldova, pentru că nu era lăsat să între în țară. Simion s-a dus la graniță, în condițiile în care știe că are interdicție până în 2023 să între în Republica Moldova.

Simion a încercat să între cu mașina în Republica Moldova, pe la Vama Leuseni, susținând că vrea să participe la înmormântarea scriitorului moldovean Nicolae Dabija. Acesta a decedat, în urma infecției cu Covid-19.

În momentul în care unul dintre grăniceri i-a adus la cunoștință că are interdicție, Simion a început să facă scandal, transmițând în același timp pe Facebook. Simion a ignorat solicitarea politicoasă a grănicerului de a nu mai filma.

„Eu sunt demnitar al statului român și aștept consiliere de la Ministerul de Externe, că am pașaport dimplomatic. Acum sunt parlamentar, nu am încălcat nici o lege. Să faceți apel de la Președinția Moldovei, la Parlamentul Moldovei, să mi să permită accesul”, s-a răstit Simion.

„Conform datelor din calculator, nu puteți intra până în 2023”, a răspuns politicos grănicerul moldovean.

„Așa ceva este inadmisibil. Sunt demnitar al statului român, nu admit această interdicție. Rămân aici, în vamă, până mi se permite intrarea”, a insistat Simion.

„Aveți tot dreptul să dați în judecată”, a continuat grănicerul. „Mă adresez pe cale de urgență la Președinția Republicii Moldova, să mi se permită accesul”, a continuat liderul AUR.

„Eu îmi cer scuze, de ce nu v-ați adresat cu o scrisoare oficială la Președinția Republicii Moldova, la Ministerul de Externe?”, a insistat politicos grănicerul.

„Cer pe o cale excepțională să mi se permită accesul. Vrem să vină un reprezentant de la Ministerul de Externe, o să rămân aici o zi, două, trei, cât timp este nevoie. Incredibil, parlamentar român, nu mi se premite accesul să întru în Republica Moldova, nu mă las cu una, cu două”, a continuat Simion.

„Noi suntem oamenii legii și respectăm legea. Și dvs. trebuie să o respectați, să vă supuneți cerințelor legale”, i-a replicat grănicerul.

Simion a insistat că va continua să rămână la graniță, până când va veni un oficial moldovean de la Chișînău, care să-i permită accesul în țară.

Share