Dezvăluirile unui restructurat de la Adevărul Holding (RV)

Share

Restructurările de la Adevărul Holding au avut loc marti, fără să existe la bază vreun fel de criteriu de performanţă pentru cei aruncaţi în stradă, care au avut totuşi norocul să primească trei salarii compensatorii.

FOTO: BioJobBlogResume Insights: Dealing with Getting Fired

Ce cred angajaţii disponibilizaţi cu acordul părţilor? O parte dintre opiniile lor le găsiţi la articolul “Începe prigoana la Adevărul Holding: reducerea bugetului de salarii cu 25%”. De fapt, singurul articol apărut pe internet şi în presă despre tensiunea maximă din trustul lui Dinu Patriciu.

Unul dintre cei concediaţi a trimis câteva precizări într-un comentariu, iar eu consider că merită să fie un nou post, mai ales că pomeneşte de o cifră a celor aruncaţi pe drumuri (ei nu mai au dreptul la şomaj pentru că despărţirea s-a produs cu acordul părţilor): peste 65 de persoane. Semnează: Restructuratu‘.

Sunt una dintre cele peste 65 de persoane date afara de la unul din ziarele Adevarul Holding. Nu port nimanui pica pentru decizie, dar va rog dle Lovin sa-mi oferiti spatiu pentru a expune niste idei obiective.

1. Am semnat hartiile de incetare a relatiilor contractuale de comun acord. Altfel, riscam sa raman fara niciun ban dupa ce luam salariul pe luna noiembrie: toata lumea avea perioada de proba 30 de zile, dupa ce a fost obligata sa semneze “noile” contracte cu ADH la inceputul lunii.

Astfel, angajatorul ne-a oferit doua optiuni: ne dadea afara de maine – dupa expirarea perioadei de proba, sau ne dadea afara tot de maine, dar cu trei salarii compensatorii menite sa mai indulceasca amarul concedierii. E clar ca toata lumea a ales a doua varianta.

2. Am inteles faptul ca firma cheltuie si in 2011 cu angajatii acelasi buget de salarii. Din cauza taxelor marite de Guvern, pentru a se mentine bugetul trebuie taiat de la angajati fie prin scaderi, fie prin concedieri.

3. Un lucru greu de inteles de catre TOATA lumea din redactii, in contextul in care s-au taiat si paharele de plastic pentru dozatoarele de apa, este luxul in care se plimba multi sefi si sefuleti aparuti de nicaieri o data cu noua conducere.

Mai precis, exista in parcare cca 60 de limuzine Volvo S40, Mazda CX7, Skoda Superb, BMW X3 si X5, VW Passat si Touareg, Ford Kuga, Audi A6 si Q5 pe care le au in uz acestia. Unii dintre ei chiar au nevoie de ele pentru ca reprezinta compania la intalniri importante. Altii insa le folosesc… citeste tot aici

Share