home ECONOMIE, LITIGII DE MUNCA, MASS MEDIA, POLITICA Neonazismul la el acasa, ori despre noua legislatie a muncii

Neonazismul la el acasa, ori despre noua legislatie a muncii

Share

Noua legislatie a muncii pare a fi scoasa din filmele SF despre regimuri despotice, in care dreptul la libera exprimare este infractiune si se pedepseste prin lege, iar jurnalistul este un pitifelnic de serviciu al mafiotilor, ori al statului mafiot care il platesc/plateste.

citeste si: Ultima varianta a proiectului Legii Codului de Dialog Social

Noua legislatie a muncii desfiinteaza Ramura Mass-Media. Chiar asa, ce aveam noi nevoie sa fim ramura? Nu ne zicea domnul Cristian Tudor Popescu de ani de zile ca jurnalistul este salariat la patron si trebuie sa faca exact ce-i spune acesta, pentru ca are un contract – si punctum? Ne zicea.

La revedere Cod Deontologic! Adio Contract Colectiv pe Ramura Mass-Media! Ascunsi in marsupiul caldut al transnationalelor, patronii nostri de presa asteapta, dardaind si frecandu-si mainile, clipa in care celebrul lor “nu-ti convine? pleaca la altul!” va fi legiferat de catre cupla Basescu – Boc.

citeste si: Propuneri guvernamentale batjocoritoare de modificare a Codului Muncii

Cred ca Basescu si Boc au cedat intre doi mari factori de presiune. Pe de o parte, o opozitie filo-rusa, amenintand sa inhate puterea in plina criza si sa ne scoata la periferia unei Uniuni Europene care se intreaba daca mai exista sau euro kaput.

Pe de alta parte, in plina criza bugetara generata chiar de aceasta opozitie iresponsabila si subminatoare, presiunea extraordinara a FMI, fara de care ne indreptam spre faliment cu tara, in incapacitate de plati.

citeste si: Propunerile MediaSind de modificare a legislatiei muncii

Iar in spatele FMI, transnationalele, cerand vehement flexibilizarea legislatiei muncii sau banii din acordul stand-by nu vor mai veni. Jocul cinic si calculul lucid este clar, vizibil: Basescu si Boc au trebuit sa aleaga si au decis sa taie in carne vie, sacrificand romanii, pentru a incerca sa salveze tara in care traiesc acestia, in ansamblul ei.

Sa fiu clar inteles: cred sincer ca in acest moment capii statului nu puteau sa faca altceva decat au facut, dar inainte ar fi putut sa faca mult mai multe. De exemplu, sa micsoreze sarcina banilor de la FMI, contractand PWC, E&Y ori Deloitte, pentru un macro-audit al institutiei guvernamentale (lucru pe care il tot spun din anul 2005 incoace).

Apoi sa esentializeze institutia guvernamentala romaneasca, sa o eficientizeze la maximum, nu sa taie cu bardaca halci de oameni si mai ales halci de salarii, asa cum au facut, orbeste, in ultimul moment, in lipsa unui audit institutional.

Lucrurile sunt deci impartite. Nu e, in opinia mea, nici cum spun talibanii de la RTV si A3, dar nici nu-s guvernantii nostri far’de greseala. Iar din toata aceasta poveste cei care suferim suntem tot noi, oamenii obisnuiti.

In acest timp, nazismul de pe piata muncii se instaureaza in Romania ca la el acasa. Am cunoscut un domn care acum doi ani si jumatate imi spunea ca locurile de munca nu trebuie sa fie in zone verzi, cu flori, cu cer senin.

Nooo, cerul nu trebuie sa se vada, trebuie sa fie mult ciment, geamurile de la birouri mici, aer conditionat, nu din cel natural si ciment pamantiu, cenusiu, vinetiu. Astfel oamenii se vor concentra mai bine, vor munci mai eficient.

Acesta este neonazismul din spiritul caruia s-a intrupat actuala legislatie a muncii, aflata in stadiul de proiect. Sa ne fereasca Dumnezeu de efectele ei pe termen lung, pentru ca vom deveni vinetii.

Citeşte şi
Piaţa de media valorează aproape 514 milioane de euro

Piaţa de media din România va creşte, în acest an, cu 5,5%, comparativ cu anul Read more

Ameninţări asupra presei. Poliţia Constanţa cere dezvăluirea sursei!

Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis Read more

MediaSind atrage atenția Guvernului că angajaţii din cultură şi mass-media nu sunt salariați de mâna a doua

Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB Read more

Ben Oni Ardelean, din aripa PNL/USL, a sărit la gâtul jurnaliştilor

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să Read more

Jurnalişti ucişi anul acesta, mai mulţi decât în anul 2017

După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018. Read more

Mălin Bot, ca şi toată familia acestuia, are toate conturile blocate

Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor Read more

Cozmin Guşă îi cere lui Rareş Bogdan să-şi ceară scuze ca să intre pe post

Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de Read more

PSD mituieşte iar presa cu bani de la ministere, ca acum 15 ani

Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile” Read more

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) îşi informează afiliaţii despre ce s-a întâmplat în România

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul Read more

Micky Şpagă iese la rampă împotriva televiziunilor (Stenograme PSD)

Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă Read more

Share