Maia Sandu l-a dat afară pe Pavel Abraham

Share

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a dat afară pe Pavel Abraham, din comisia formată de Ministerul Justiției de la Chișînău, care urmează să desemneze judecătorul Republicii Moldova la CEDO.

Președinția Moldovei a menționat că Abraham are probleme cu integritatea.

”În contextul concursului în desfășurare pentru funcția de judecător la CEDO din partea Republicii Moldova, doamna Președintă a retras membrul desemnat anterior de către Igor Dodon în comisia de concurs, domnul Pavel Abraham, din cauza unor dubii rezonabile cu privire la integritatea acestuia.

Țînând cont de importanţa reprezentării Republicii Moldova la CEDO de către un judecător onest și profesionist, așteptările societății sunt ca acest concurs să se desfășoare într-o manieră de maximă transparență și corectitudine. Respectiv, am desemnat-o drept reprezentant al Președinției în această comisie pe dna Viorica Puică, o judecătoare competență și corectă”, se menționează în mesajul consilierului pe Justiție al Președinției, Olesea Stamate.

Ministerul Justiției, unde un fost ministru al proruşilor lui Dodon încă mai are putere de influenţă, refuză să îl înlocuiască pe Abraham. Vineri, Ministerul Justiției a anunțat pe Facebook că Abraham figurează în continuare în comisie.

Sorin Ioniță (Expert Forum) a explicat culisele acestui nou conflict de la Chișînău, în care este implicat Pavel Abraham.

„Dacă vă întrebați ce mai face Pavel Abraham, miliţianul anilor ’80-’90, cadrist în MAI, pe vremea lui Ceaușescu, apoi ciomag al PSD în Poliție, avocat al interlopilor și stâlp al anti-reformelor pe Antene TV, aflați că fericeşte Republica Moldova ca membru în comisia care va selecta judecătorul lor la CEDO.

Maia Sandu vrea să-l scoată dar se opune cu ghearele și dintîi partidul socialist pro-Kremlin, în special fostul ministru de Justiție, Fadei Nagacevski, aflat în dragoste mare cu Abraham al nostru.

Uite că unii nici cu pensie specială nu se liniștesc, insistă să facă pagube în continuare. În țări cu oligarhie șmecheră ca Moldova nici Europa nu poate ajuta mult: aha, ne impuneți consultant internațional din UE?

Luăm consultant internațional, no problem: Abraham din România, ăl mai tare pe Justiție europeană. Asta în caz că vă întrebați cum ajung la CEDO iecsperţi ca Tudorel Toader. Astea sunt sinecuri importante care loializează casta judecătorească în țări corupte”, a scris Sorin Ioniță, pe Facebook.

Share