VIDEO Trădătorul Iurie Roşca are trei ani interdicţie în România

Share

Iurie Roşca a făcut senzaţie acum 20 de ani, prin felul în care era unionist, pe vremea când era liderul PPCD. Apoi s-a sucit.

Statul român i-a interzis intrarea în România, timp de 3 ani, lui Iurie Roșca (59 de ani), fost lider al Partidului Popular Creștin Democrat (PPCD) din Republica Moldova și vector al propagandei ruse în limba română.

Anunțul a fost făcut sâmbătă, chiar de către Iurie Roșca, într-o postare video pe Facebook, după ce a fost întors de la frontiera cu România, la Vama Albița.

Smiorcăiala cu dezacorduri a lui Iurie Roșca, pe Facebook, după ce i-a fost refuzată intrarea în România:

„Fraților, calitatea closetului și calitatea fluidizării transportului și a călătorilor spre România, la Vama Albița, este floare la ureche, pe lângă noutatea pe care am primit-o acum câteva minute.

Am interdicție de a intrare în România pentru trei ani de zile, începând cu luna septembrie 2020. Motivele – băieții nu sunt obligați să mi le raporteze, așa că revin acasă. Doamne-ajută! Trăiască neamul românesc!”

La începutul anilor ’90, Iurie Roșca poza în mare unionist, fiind liderul curentului pro-România și pro-Europa din Republica Moldova, după ieșirea acesteia din destrămata Uniune Sovietică (URSS).

Până când într-o zi a fost deconspirat ca agent KGB. Din acel moment, Iurie Roșca a jucat pe față de partea rușilor, împotriva intereselor Republicii Moldova și ale României.

În ultimii ani, urmând ordinele venite de la Moscova, s-a apropiat de Aleksandr Dughin, ideologul cu vederi radical-fasciste al președintelui Vladimir Putin.

Dughin are relații apropiate cu decidenți de la Kremlin și cu serviciul special al Armatei Ruse (GRU), fiind fruntaș al Partidului Național Bolșevic, al Frontul Național Bolșevic și al Partidului Eurasiatic.

Iurie Roșca l-a însoțit pe Dughin în câteva vizite în România (unde a fost și translatorul lui), dar și în alte țări. Dughin a folosit mai multe ocazii publice pentru declara că Iurie Roșca este „prietenul Rusiei”.

Share