Ucraina spune SUA că are nevoie de 500 de Javelin și 500 de Stinger pe zi

Share

Rachete antitanc Javelin şi antiaeriene Stinger. Ucraina și-a actualizat lista extinsă de dorințe de asistență militară suplimentară, din partea guvernului SUA.

Sute de rachete antiaeriene și antitanc sunt necesare zilnic, potrivit unui document furnizat CNN, care detaliază articolele necesare.

Ucrainenii au depus liste similare în ultimele săptămâni, dar o cerere recentă adresată parlamentarilor americani pare să reflecte o nevoie tot mai mare de rachete antiaeriene Stinger și rachete antitanc Javelin, de fabricație americană.

În ambele cazuri, Ucraina cere sute de rachete, mai multe decât au fost incluse într-o listă similară, furnizată recent parlamentarilor americani, potrivit unei surse care cunoaște ambele solicitări.

Noua listă vine în momentul în care ucrainenii au afirmat că se confruntă cu un potențial deficit de arme, pe fondul unui atac rus în curs de desfășurare, ceea ce a determinat o respingere din partea oficialilor americani și NATO, care subliniază că un ajutor militar este deja primit de Ucraina.

Până pe 7 martie, la mai puțin de două săptămâni de la invazia Ucrainei de către Rusia, SUA și alți membri NATO au trimis aproximativ 17.000 de rachete antitanc și 2.000 de rachete antiaeriene, în Ucraina.

De atunci, țările NATO, inclusiv SUA, au menținut fluxul de arme și echipamente, chiar dacă Rusia a amenințat că va viza Transporturile.

Ultimul pachet de asistență de securitate de 350 de milioane de dolari aprobat la sfârșitul lunii februarie a sosit în Ucraina în ultimele zile, a declarat un oficial înalt al apărării, în timp ce următoarele două pachete de un miliard de dolari au început deja să sosească.

Președintele american Joe Biden a declarat că „sistemele de blindaj, muniția și armele noastre se varsă în Ucraina în timp ce vorbesc”.

Oficialul Apărării a spus că vor fi „zboruri multiple de-a lungul mai multor zile”, pentru a transporta echipamentul în Europa de Est, înainte de a intra în Ucraina, la mai multe puncte de trecere a frontierei terestre.

Între timp, Regatul Unit a anunțat că va expedia încă 6.000 de rachete, inclusiv arme antitanc și arme puternic explozive, în Ucraina, împreună cu aproximativ 33 de milioane de dolari sprijin financiar, pentru armata ucraineană.

Lista furnizată CNN detaliază alte câteva nevoi urgente, inclusiv avioane, elicoptere de atac și sisteme antiaeriene, precum S-300.

Două tipuri de avioane de fabricație rusă sunt enumerate în document, inclusiv unul conceput pentru a oferi sprijin aerian apropiat, pentru trupele de la sol. Ucraina a cerut 36 din fiecare aeronave, conform listei furnizate CNN.

Unii parlamentari din Congres cred că SUA ar trebui să furnizeze Ucrainei armele pe care le solicită cât mai repede posibil.

Senatorul Jacky Rosen, un democrat din Nevada, a vizitat Polonia și Germania săptămâna trecut,ă pentru a se întâlni cu organizațiile societății civile care îi ajută pe refugiații ucraineni, care au sosit în acele țări, precum și cu trupele americane staționate în străinătate, care ajută la eforturile umanitare.

Rosen a spus că cea mai mare concluzie a ei din călătorie a fost „sentimentul de urgență”, de pe teren.

„Au nevoie de toate instrumentele nu doar pentru a supraviețui războiului, ci și pentru a câștiga războiul, deci fie că le oferim rachete aer-sol, drone, tot sprijinul militar”, a spus Rosen, pentru CNN.

Share