Hackerii ruşi au atacat cele mai mari bănci din România

Share

Hackerii ruşi NoName057 au atacat informatuc trei instituţii bancare de prim-rang din România, care susţin Ucraina.

România a înregistrat la nivel național o serie de atacuri de tip DDoS, îndreptate împotriva unor organizații din sectorul financiar-bancar, cât și asupra unor instituții publice.

Hackerii ruşi au atacat cele mai mari bănci din România

Atacurile DDoS (Distributed Denial-of-Service) sunt atributul celui mai promitiv gen de hackeri: aruncă în server cu foarte multe interogări simultan, ceea ce duce la blocarea acestuia.

Citeşte şi: 

Autoritățile vor efectua o analiză referitoare la aceste atacturi pentru a stabili proveniența lor, la acest moment fiind indicii referitoate la implicarea unei grupări afiliată Rusiei, NoName057, fără însă să fie exclusă și implicarea altora, a declarat pentru Profit.ro purtătorul de cuvânt al Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

“O să fie o analiză referitoate la aceste atacuri, pentru a stabili proveniența lor. Momentan, obiectivul principal este asigurarea funcționării serviciilor și cooperarea cu entitățile țintă.

Citeşte şi: 

Atribuirea unui atac este un proces complex și care poate dura. Există momentan indicii referitoate la implicarea unei grupări afiliată Rusiei, NoName057, dar nu excludem și implicarea altora”, este mesajul transmis de Directorat.

Share