Paul Lambrino ar fi fost eliberat şi pus sub control judiciar, în Paris

Share

Paul Lambrino, care mai este numit, din propria sa voinţă, Paul al României, condamnat la 3 ani și 4 luni închisoare, Dosarul Ferma Băneasa, a fost eliberat din închisoarea de la Paris.

El ar fi fost plasat sub control judiciar, de judecătorii Curții de Apel din capitala Franței, au declarat surse judiciare pentru G4Media.

Paul al României a petrecut trei luni într-o închisoare din Paris. Următorul termen în procesul pentru extrădarea în România este în 9 noiembrie.

Paul al României a fost capturat în 27 iunie, pe o stradă din Paris, în timp ce plasa o comandă la o cafenea.

Potrivit site-ului Poliției Române, Paul al României era căutat pentru punerea în executare a unui mandat emis de Curtea de Apel Brașov, ca instanță de executare, de 3 ani si 4 luni inchisoare pentru cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Soția acestuia, prințesa Lia, le-a declarat polițiștilor că Paul ar fi plecat în Portugalia.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat în decembrie 2020 verdictul final în dosarul Ferma Băneasa: Remus Truică a fost condamnat la șapte ani de închisoare, israelienii Benjamin Steinmetz și Tal Silberstein au primit câte cinci ani de închisoare, iar Paul al României – trei ani și patru luni.

Share