George Simion are în continuare interzis în Ucraina

Share

Interdicţia şefului AUR, George Simion, de a intra pe teritoriul Ucrainei, va fi menţinută şi prelungită ”în interesul securităţii naţionale”, anunţă SBU.

Interdicţia iniţială ar trebui în mod normal să expire în cursul acestei luni.

George Simion are în continuare interzis în Ucraina

”Dorim să vă informăm că decizia de interzicere a intrării în ţara noastră a cetăţeanului român pe care l-aţi menţionat (George Simion – n. red.) este încă în vigoare în interesul securităţii naţionale a Ucrainei”, se arată în comunicatul SBU.

La întrebarea redacţiei Podul privind fotografiile şi înregistrările video de la întâlnirile lui George Simion cu agenţi FSB din Cernăuţi, în vestul Ucrainei, pe care le-a invocat şi fostul ministru al Apărării din R.Moldova, unionistul Anatol Şalaru, SBU a precizat, de o manieră succintă, că aceste informaţii sunt clasificate:

Citeşte şi: George Simion şi Claudiu Târziu, anchetaţi pentru coruperea alegătorului

”Sunt solicitări care se referă la informaţii cu acces limitat şi nu fac obiectul dezvăluirii”.

De asemenea, Serviciul de Securitate al Ucrainei nu a clarificat dacă va trimite sau nu către SRI şi SIE probele video şi foto privind legăturile lui George Simion cu serviciile secrete ruse.

Reamintim că George Simion are interdicţie de a intra şi în Republica Moldova. Recent, Anatol Şalaru, fost ministru al Apărării în Republica Moldova, a anunţat că serviciile secrete din Ucraina deţin filmări în care a fost surprins George Simion la întâlniri cu agenţi ai Rusiei, conform Epoch Times.

Citeşte şi: George Simion jigneşte un jurnalist. “Faci pe prostul!”

„Filmări şi fotografii (despre contactele ruse ale lui Simion, n.r.) sunt la serviciile de informaţii din Ucraina. Nu ştiu câte dintre acestea au fost trimise la serviciul de securitate din Republica Moldova.

Deocamdată, nimeni, din câte cunosc eu, niciun serviciu de informaţii nu şi-a făcut publică lista informatorilor şi nici nu a publicat dosare.

Faptul că George Simion este folosit de Rusia pentru a destabiliza situaţia în România şi în Republica Moldova a fost confirmat şi de consilierul principal al preşedintelui Zelenski, (Mihailo) Podoliak. A confirmat acest lucru şi fostul premier al Republicii Moldova Vlad Filat”, a declarat Şalaru, la Antena 3.

Share