Revista presei. Misterele insondabile ale Curţii Constituţionale

Share

Curentul: Erata CCR este legală, numai USL își arată disperarea pe acest subiect “Erata CCR a fost publicată legal, iar acest lucru a fost recunoscut chiar de vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu, în conferinţa de presă susţinută, pe 7 august, la sediul PNL”

infobraila

Gândul: Al treilea judecător CCR atacă erata care-l salvează pe Băsescu. Acsinte Gaspar: “Eu, de când sunt judecător, nu am întâlnit în jurisprudenţa Curţii aşa ceva” “Curtea Constituţională se va întruni în şedinţă extraordinară săptămâna viitoare, luni sau marţi. Şedinţa a fost solicitată de judecătorii Acsinte Gaspar şi Tudorel Toader, nemultumiţi de o erată a CCR publicată în Monitorul Oficial. Erata publicată pe 7 august ar fi închis discuţia legată de cine intră şi cine iese de pe listele electorale”

Adevărul: Controverse la CCR privind listele electorale “Miza referendumului apasă greu pe umerii judecătorilor constituţionalişti. Pe lângă presiunile politice exterioare reclamate de Curtea Constituţională(CCR), au apărut şi disensiunile interne între magistraţi”

Puterea: Acord Procurori-XOR privind listele electorale “Termenul de 60 de zile pentru verificarea listelor electorale cu ajutorul softului achiziţionat de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) curge în continuare, deşi listele originale se află la Parchetul General, care a ridicat şi copiile aflate la compania XOR IT, al cărei soft a fost ales pentru acest proces. „S-a ajuns la un acord între firma care a câştigat licitaţia şi Parchet, pentru a nu se produce întârzieri”, ne-au declarat surse din cadrul AEP”

EvZ: Recensământul se face pe șest “Premierul Victor Ponta una zice şi alta face. Deşi a anunţat că nu mai face mini-recensământ, după ce Curtea Constituţională a precizat că nu a cerut reactualizarea listelor, ci doar predarea lor aşa cum au fost întocmite înainte de referndum, şeful Executivului a semnat un act prin care a început numărătoarea românilor cu drept de vot”

România liberă: Politicianism. Din opoziţie, banii pentru pensionari păreau mai uşor de găsit. Când va da USL înapoi pensiile speciale? “„Incompetenţă”, „greşeală”, „ticăloşie” erau termenii folosiţi de liderii USL, pe când era în opoziţie, pentru a caracteriza refuzul puterii de atunci de a plăti banii câştigaţi în procesele cu statul de pensionarii cărora le fuseseră tăiate pensiile speciale. După trei luni de guvernare, premierul nu a mişcat încă nici un deget pentru a-i ajuta. O va face în viitorul apropiat?”

Bursa: CNVM l-a sancţionat cu avertisment pe Lucian Anghel “Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) l-a sancţionat cu avertisment pe Lucian Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), potrivit unei ordonanţe a autorităţii de supraveghere a pieţei de capital”

Curierul naţional: Guvernul, forţat să umble la buget “Ţinta de venituri la bugetul de stat pe acest an va fi diminuată cu peste 2,1 mld. lei, cu scăderi de încasări estimate din accize şi fonduri de la UE. Pe de altă parte, se estimează creşteri din TVA, impozit pe venit şi taxa pe utilizarea bunurilor. În plus, Executivul majorează la rectificare cheltuielile de personal prin derogare de la interdicţiile legii”

Share