RTV, oficina Rusiei, atac la doamnele de la Dăruieşte Viaţă

Share

Atacul RTV, oficina Rusiei în România, la doamnele de la Dăruieşte Viaţă, demonstrează că în România cine face un spital e duşmanul celor ce fac politica.

Romania TV a lansat atacuri violente la adresa fondatoarelor asociației „Dăruiește Viață”, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, ONG-ul care a reușit să ridice de la zero un spital pentru copii, din bani donați de români.

RTV, oficina Rusiei, atac la doamnele de la Dăruieşte Viaţă

„Rezistele de la ‘Dăruiește Viață’, șantaj la ministrul Rafila”, a titrat România TV, post finanțat generos de Partidul Social Democrat. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, este membru PSD.

Postul de propagandă al PSD le mai acuză pe Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu că au dat un „tun de zeci de milioane de dolari”.

România TV a preluat și promovat un articol scrie de Liviu Alexa, fost președinte PSD Cluj, în care Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu sunt catalogate și drept vrăjitoare.

Citeşte şi: Dăruieşte Viaţă a turnat fundaţia unui nou spital modular ATI

Liviu Alexa este individul care acum câţiva ani apărea pe reţelele sociale bând spirt medicinal filtrat prin pâine.

Spitalul construit din donații și sponsorizări, la inițiativa asociației „Dăruiește Viață”, primul Spital National de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă, a fost inaugurat la finalul lunii noimebrie, în curtea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie”.

Carmen Uscatu, președintele Asociației Dăruiește Viață, inițiatoare a proiectului, a declarat că acesta a fost construit cu susținerea a peste 350.000 de persoane fizice și 8.000 de companii, conform Aktual24.

Citeşte şi: Mircea Badea despre “Dăruieşte Viaţa”: Niste javre, descreierati, otrepe!

„Astăzi, cu emoție, spunem ‘noi am făcut un spital’. Un spital în care, pentru prima dată în România, un copil bolnav de cancer va putea fi tratat așa cum orice părinte își dorește.

De mâine spunem ‘noi facem un campus medical’, pentru că avem nevoie să mutăm toate specialitățile Spitalului Marie Curie în spații noi, să construim spații de training, de cercetare, să facem un hotel pentru părinți și copii.

Noi nu ne oprim aici, iar pe voi vă rugăm să ne susțineți în continuare. Suntem 350.000 de oameni, suntem peste 8.000 de companii și avem nevoie să rămânem împreună, să aducem alături de noi și statul român, în acest proiect de țară”, a spus Carmen Uscatu.

53 de milioane de euro

„Este vorba despre o investiție 53 de milioane de euro, în clădire și aparatură de ultimă oră, făcută exclusiv de oameni și companii.

Vom avea secții de oncologie, chirurgie, neurochirurgie și radioterapie, după standardele internaționale, cum vedeți doar în clinici de top.

O palmă pe care o dau autorităților, care de 30 de ani n-au construit mai nimic în sistemul sanitar. Noi am făcut un spital pentru copiii foarte bolnavi, care nu au timp să aștepte decizii politice care nu mai vin”, au declarat Alex Dima și Paula Herlo.

Tudor Chirilă: Statul român nu știe limba română

Prezent la eveniment, Tudor Chirilă a precizat că pe el îl impresionează cei 350.000 de români care au donat bani pentru ridicarea acestui spital, și nu tehnica militară și avioanele care sunt scoase la parada de 1 Decembrie.

„Noi știm limba română, adică noi vom face, noi facem, noi am făcut. Statul român nu știe limba română. Statul român doar o să facă, el e încă la declinare, la timpul viitor.

Nu a învățat nici prezentul, nici trecutul, prin urmare eu am o problemă cu statul român, pentru că prima dată trebuie să învețe romănește, ca să poată să vorbească cu cetățenii țării lui și ca să nu mai existe o adversitate între noi și statul român, pentru că asta nu poate să fie negată.

Pentru mine astăzi este 1 decembrie. Nu pe 1 decembrie, astăzi e 1 decembrie, pentru că pe mine nu mă impresionează tehnica militară și avioanele care dau raită pe deasupra Arcului de Triumf, ci mă impresionează că 350.000 de români au pus bani și vă dați seama ce țară este asta, în care se face o asemenea clădire, ce țară este asta, în care niste oameni fac un spital, cu toată adversitatea statului român. Ce potențial ar putea să aibă țara asta dacă nu am fi conduși de hoți”, a afirmat acesta.

Share