R. Moldova. Televiziuni interzise pentru ştiri false şi manipulare

Share

Șase posturi de televiziune din Republica Moldova au fost interzise, pentru răspândirea de ştiri false şi manipulare.

Acestea erau patronate de oligarhi fugari sau filoruşi.

„Acum câteva ore, Republica Moldova a suspendat licențele de emisie televiziunilor oligarhice și anti-occidentale gen România TV. Intervenție dură pe model baltic-ucrainean: nu mai sunt cocoloşiţi conspiraţioniştii și pescuitorii în ape tulburi”, a subliniat analistul Sorin Ioniță, un bun cunoscător al situației politice din Moldova.

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) aprobase o decizie privind suspendarea pe perioada stării de urgență a licențelor de emisie pentru șase posturi de televiziune din R. Moldova.

Este vorba despre „Primul în Moldova”, „RTR Moldova”, „Accent TV”, „NTV Moldova”, „TV6” și „Orhei TV”, informează Ziarul de Gardă.

Potrivit Dispoziției CSE, decizia a fost luată „în scopul protejării spațiului informațional național și prevenirii riscului de dezinformare, prin răspândirea informațiilor false sau a tentativelor de manipulare a opiniei publice, având la bază lista persoanelor fizice și juridice supuse sancțiunilor internaționale și informațiile disponibile privind controlul exercitat de acestea asupra unor furnizori de servicii media, precum și multiplele constatări, din rapoartele de monitorizare ale Consiliului Audiovizualului, privind încălcările Codului Serviciilor Media Audiovizuale al Republicii Moldova, implicit aplicarea sancțiunilor pentru lipsa unei informării corecte în reflectarea evenimentelor naționale, dar și a războiului din Ucraina”.

Comisia pentru Situații Excepționale menționează că „Întreprinderea de Stat „Radiocomunicații” și distribuitorii de servicii media audiovizuale vor sista difuzarea și, respectiv, distribuirea serviciilor media audiovizuale incluse în prezența dispoziție”.

Share