Ar vrea un eschimos. Ungaria: Ucraina are nevoie de permisiunea Rusiei pentru aderarea la NATO

Share

Vicepreședintele Parlamentului din Ungaria, Dora Duro, a spus că aderarea Ucrainei la NATO, fără riscuri majore de securitate, este posibilă numai dacă Rusia semnează un acord.

Ungaria vrea Rusia pe post de buldog la aderarea Ucrainei la NATO

Duro, purtătoare de cuvânt a partidului maghiar de extremă dreapta Patria Noastră, a declarat acestea într-un interviu pentru “Izvestia”.

Duro a spus că nu vede “nici o circumstanță care să ne permită să sprijinim extinderea NATO, în detrimentul Ucrainei.“, conform Evropeiska Pravda.

“Atâta timp cât granițele Ucrainei sunt contestate și un conflict armat continuă, chiar și regulile NATO exclud aderarea Kievului la Alianță”, a spus ea.

Citeşte şi: 11 mai 2020 – CTP despre Renate Weber: Avocata Moscovei şi a lui Viktor Orban

Apoi Duro a prezentat o condiție pentru aderarea Ucrainei la NATO, despre care a spus că ar trebui să fie acordul Rusiei.

„Fără riscul de a începe un război, aderarea Ucrainei este posibilă numai dacă Rusia îl aprobă, sub forma unui anumit acord”, a declarat ea.

Duro a criticat Kievul pentru că ar fi discriminat minoritățile naționale.

Citeşte şi: 29.03.2022 – Ucraina a publicat o listă a agenților FSB ce activează în Europa

“Conducerea ucraineană nu dorește să garanteze drepturile de bază ale maghiarilor, românilor, minorităților rusești și altor minorități din țară, ci încearcă să limiteze drepturile lor existente, în special în domeniul utilizării limbilor lor.

Având în vedere creșterea ajutorului militar, Kievul este și mai puțin conștient de necesitatea de a garanta drepturi adecvate pentru populația autohtonă maghiară din Transcarpatia, a spus ea.

Duro a declarat că autoritățile ucrainene ar putea face pasul corect în această direcție, prin oferirea autonomiei teritoriale Regiunii Transcarpatia și altor regiuni.

Share