Maia Sandu, preşedintele R. Moldova, merge cu avionul, la clasa economic

Share

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, dă noi dovezi că nu este interesată de lux şi trai neneacă.

Aceasta a zburat spre Austria, cu un avion obișnuit, călătorind la clasa economic. Moldovenii aflați în avion au fost surprinși să o vadă „cu un bagaj mic și atât de modestă”.

„Am avut ieri marea onoare să o întâlnim pe președinta noastră într-un loc mai puțin așteptat, avionul Chișînău-Viena, econom class. Singurică, cu un bagaj mic și atât de modestă”, a scris un moldovean pe Facebook, citat de deschide.md.

Purtătorul de cuvânt al Președinției Moldovei, Sorina Ştefirţă, a confirmat informația prezentată de internaut. Ea a declarat că nu poate oferi mai multe detalii despre deplasarea respectivă: „Este o scurtă vizită privată”.

Recent, Maia Sandu a refuzat să beneficieze de privilegiile de șef al statului și să treacă vama, dinspre România în Moldova, sărind peste rând,.

Maia Sandu s-a comportat ca o persoană fizică atunci când a ajuns la punctul de trecere a frontierei R. Moldova, în ciuda insistențelor polițiștilor de frontieră.

Automobilul în care se afla Maia Sandu s-a aliniat în rândul format la punctul de trecere. Tradițional, un polițist de frontieră se apropia de mașinile aflate în coloană, pentru a verifica numărul de pasageri aflați în fiecare mijloc de transport, dar și să colecteze pașapoartele.

„Erau multe mașini în rând, iar în timp ce un colaborator al Poliției de Frontieră aduna actele oamenilor, a observat-o și pe Maia Sandu. I-au propus să treacă cu mașîna fără a sta în mulțime, însă aceasta a refuzat din start”, scrie sursa citată.

Maia Sandu ar fi refuzat categoric să beneficieze de facilități, inclusiv să treacă pe culoarul destinat dețînătorilor de pașapoarte diplomatice, chiar dacă angajații Poliției de Frontieră au insistat de câteva ori. Maia Sandu a continuat să-și aștepte rândul printre celelalte mașini.

„Au mers și alți doi colegi și i-au propus același lucru, să treacă pe un culoar separat, să nu stea în rând, iar în scurt timp vor fi gata și actele. Însă au primit același răspuns”, a adăugat sursa citată.

Maia Sandu s-a aflat luna trecută în România, unde a urcat pe Vârful Moldoveanu.

Share