Leonard Doroftei va fi adus cu mandat la instanţă

Share

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei, va fi adus cu mandat la instanţă, pentru a fi audiat ca martor în Dosarul Gala Bute. În acesta, Elena Udrea este acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu.

Decizia audierii lui Leonard Dorftei a fost luată miercuri de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Fostul mare boxer nu s-a prezentat în instanță, deși a fost citat la două termene ale procesului.

Instanța supremă a respins cererea Elenei Udrea de audiere ca martori a fostului premier Emil Boc și a fostului ministru al Justiției Cătălin Predoiu. Avocatul lui Udrea dorea ca Boc și Predoiu să dea detalii, în legătură cu proiectul de lege aprobat de Guvern, privind finanțarea galei de box.

Şi tu, Leonard Doroftei?

Acum şase zile, EvZ titra: Dosarul “Gala Bute”. Leonard Doroftei şi principalul denunţător al Elenei Udrea, aşteptaţi în instanţă pentru a fi audiaţi. Dar, aşa cum ştim, Leonard Doroftei nu s-a prezentat. El era preşedinte al Federaţiei Române de Box când Elena Udrea a finanţat Gala Bute pe bani europeni. Rudel Obreja a orgnizat: această gală, în care Lucian Bute l-a învins prin KO pe francezul Jean-Paul Mendy.

Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie 2015 în Dosarul Gala Bute. Ea este acuzată de trei infracțiuni: luare de mită, abuz în serviciu și tentativă de folosire de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferițte Justiției alte şapte persoane. Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem, prin care persoanele cele mai apropiate au primit bani. Aceştia veneau de la reprezentanții unor societăți comerciale. Scopul era garantarea plăţii la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care îl conducea.

Share