home CORUPTIE, EVENIMENT, POLITICA PSD reacţionează. Liviu Dragnea îl atacă pe Klaus Iohannis

PSD reacţionează. Liviu Dragnea îl atacă pe Klaus Iohannis

Share

După semnalul anticorupţie şi antiplagiat dat luni de preşedintele Klaus Iohannis, liderul partidului corupţilor PSD, Liviu Dragnea, contraatacă, de parcă suntem înainte de suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, în anul 2012.

Dragnea l-a acuzat pe Iohannis că “a intrat masiv în campania electorală” şi că “încalcă grav Constituţia“. Aha, încălcarea Constituţiei, în limbaj politic românesc pesedist, înseamnă “ne gândim să te suspendăm dacă nu îţi ţii fleanca“.

PSD va ţine cont de ceea ce vor românii şi de asta trebuie să ţină cont şi preşedintele Iohannis“, a spus Dragnea, în replică la anunţul preşedintelui Iohannis că nu va desemna ca premier o persoană urmărită sau condamnată penal. Dar declaraţia este suficient de ambigua pentru a comporta şi alte conotaţii.

Dragnea: Nu îl iau în serios!

Îl ia în serios liderul infractor al PSD pe preşedintele ţării? Dragnea:

Ca să aduc în discuţie, ar însemna să îl iau în serios. Nu îl iau în serios. Nu e nevoie să am un plan B pentru că nu ştiu cine a definit planul A. Am spus că vreau ca PSD să câştige alegerile, să poată să facă majoritate în special cu ALDE şi să meargă la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru.

Urmează o succesiune de fraze din categoria “mesele mă iubeşte“:

Unii preşedinţi de ţară, alţii de partide spun ei cum trebuie să voteze oamenii, cum nu au voie uitând că au ajuns acolo pe votul oamenilor (…) Propunerea care va veni de la cei care vor câştiga alegerile va fi acceptată de preşedinte. PSD va ţine cont de ceea ce vor românii şi de asta trebuie să ţină cont şi preşedintele Iohannis. Am văzut că a tăcut inteligent până acum. Putea să continue. A intrat masiv în campania electorală.

Iohannis ar desconsidera Constituţia

În viziunea lui Liviu Dragnea, Klaus Iohannis e vinovat pentru ”desconsiderarea Constituţiei’‘ şi crede că ”şeful statului se va suspenda din ce în ce mai mult’‘:

‘Îi doresc foarte mult succes în a proceda la desconsiderarea Constituţiei. Eu nu am spus niciodată că vreau să fiu prim-ministru. Nici nu am spus cu cine vrem să mergem la Cotroceni cu propunerea de prim-ministru.

Iohannis confirmă acum ceea ce am spus mai de mult, ceea ce îi spune doamna copreşedintă sau acum nu ştiu, am înţeles că e preşedinte la PNL.

Adică nu vrea să îi iasă din cuvânt. Să ieşi înaintea alegerilor, să spui pe cine ai prefera, respectiv pe Cioloş şi pe cine nu ai pune, asta încalcă grav Constituţia.

Eu cred că în felul ăsta se va suspenda din ce în cel mai mult’.

Share