Igor Dodon îl consideră pe Aleksandr Lukaşenko un exemplu

Share

Fostul preşedinte moldovean Igor Dodon are un model în viaţă, iar acesta este dictatorul Belarusului, Aleksandr Llukaşenko.

Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Molodva, s-a întâlnit cu Aleksandr Lukașenko, președintele din Belarus, considerat de presa internațională ultimul dictator al Europei.

Cei doi au făcut schimb de amabilități, în cadrul întâlnirii informale care a avut loc la reședința prezidențială din Ostroshitsky Gorodok, în apropierea capitalei Minsk.

Socialistul Igor Dodon l-a lăudat pe liderul de la Minsk, pentru modul în care gestionează situația din țară, spunând că acesta este un exemplu și pentru Moldova.

“Ceea ce spuneam public era opinia mea, dar și a majoritățîi cetățenilor. Îmi spuneau: “Igor Nicolaevici, trebuie să ne ținem ca în Belorusia”. (…) Bine că ați putut să rețineți situația. Sunteți bravo, cu o asemenea presiune!”, i-a spus Igor Dodon lui Alexandr Lukașenko.
“Eu știam că și Moldovei îi va fi de folos această experiență”, i-a răspuns liderul de la Minsk.
“Se pregătea și la noi. Acum tot se pregătește, la noi vor fi alegeri anticipate, cred că vor încerca să dea lovitura, dar dumneavoastră ne-ați dat un exemplu”, a declarat Igor Dodon.
“Noi nu suntem o țară bogată, la fel ca Moldova. Poate chiar mai săracă. La voi, măcar clima este alta, dacă ar fi restabilită agricultura, infrastructura, Moldova ar înflori, sunt sigur. Acesta e locul meu cel mai iubit”, a spus Lukașenko.
“Ce se întâmplă este spre bine. Nu trebuie să ne facem griji. Acești nemernici nu înțeleg nimic, noi doar îi atenţionăm să se oprească. Nimic la ei nu o să se primească, iar dacă o să se primească va fi mai rău pentru sponsorii lor. Ei vor să omoare președintele și cred că aici oamenii îi vor aplauda? Nu o vor face. Vor alege un om și mai sever”, a mai spus Lukașenko.

Share