Igor Dodon a fost reţinut 72 de ore, de procurorii basarabeni

Share

Igor Dodon a fost reținut într-un dosar de trădare şi a fost scos marți din casă, de procurorii moldoveni, în uralele oamenilor strânși în jurul locuinței fostului președintelui moldovean.

Aceştia scaundau „la pușcărie!” și „hoții!”. Procurorii moldoveni au efectuat mai multe pecheziţii, la locuinţa sa și la alte proprietăți ale sale, într-un dosar de trădare şi îmbogăţire ilicită, cunoscut sub denumirea „Dosarul Sacoşa”.

Cumnatul lui Igor Dodon, care a fost reținut și el, alături de fostul președinte al Republicii Moldova, a fost prins de anchetatori chiar în timp ce ar fi încercat să mănânce un document probă în dosar: o chitanță, care dovedea că Dodon este beneficiarul bazei de odihnă din Sadova.

„În cadrul dosarului penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracţiunii prevăzute de art.324 (coruperea pasivă) art.1812 (acceptarea finanţării partidului politic de către o organizaţie criminală), art.337 (trădare de Patrie) şi art.3302 (îmbogăţire ilicită)”, a anunțat Mariana Cherpec, procurorului responsabil de comunicare cu mass-media din cadrul PG.

Aceasta a precizat de asemenea că perchezitii au loc inclusiv la alte locaţii, unde se află imobile deţinute de către Igor Dodon, prin persoane interpuse.

Percheziţiile au loc şi la sediul asociaţiei „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, condusă de Dodon și cofondată de organizaţia „Delovaia Rossia”, care îi are printre lideri pe Igor Ceaika, fiul fostului procuror general din Rusia, Iuri Ceaika.

Sursele deschide.md afirmă că percheziții au avut loc și la casa părintească a lui Dodon, din satul Sadova, dar și la baza de odihnă din Sadova, care ar aparține familiei lui Dodon.

Totodată, acțiunile de urmărire penală sunt demarate la cel puțin două apartamente care i-ar aparține lui Dodon, dar care ar fi înregistrate pe numele cumnatului său, fost ofițer al SPPS, Lilian Filipov.

Share