Cristi Danileţ a primit cetăţenia Republicii Moldova

Share

Fostul judecător Cristi Danileț, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii între ianuarie 2011 – ianuarie 2017, a primit cetățenia Republicii Moldova, în temeiul unui decret semnat de președintele Maia Sandu.

Șefa statului moldovean și-a motivat această decizie, afirmând că acordarea acestei cetățenii este în interesul țării sale, scrie Telegraph.md, via Ziare.com.

Cristi Danileț a fost exclus din magistratură, în urma unei decizii ce a fost luată de magistrații de la CSM, care au sancționat ceea ce ei au numit ca fiind derapaje ale judecătorului.

Motivul este legat de manifestările pe care le-ar fi avut magistratul, pe mai multe reţele de socializare.

„Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru doua filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalt curăț o piscină.

Nu am făcut atunci nici o afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui.

Abaterea reținută este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”. Soluția s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecția Judiciară”, a reacționat Danileț, după ce a aflat decizia CSM.

Alături de Danileț, și fostul șef al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor din România, Daniel-Marius Staicu, a devenit cetățean al Republicii Moldova.

Share