Averea lui Igor Dodon este investigată de ANI Republica Moldova

Share

A venit rândul lui Igor Dodon. Va fi investigat de ANI Republica Moldova. Să vedem până unde va merge Chişinăul cu lupta anticorupţie.

Fostul președinte prorus și actualul lider al Partidul Socialiștilor, Igor Dodon, este investigat de către inspectorii de integritate ai Agenției Naționale pentru Integritate (ANI) de la Chișinău, fapt confirmat chiar de președintele ANI, Rodica Antoci, într-un interviu pentru portalul Anticorupție.md, citat de G4Media.

Nu o să intru în detalii, pentru că este o procedură de control acum la autoritate în derulare, pentru a nu admite unele imixtiuni sau influențe asupra inspectorului care examinează cazul [lui Igor Dodon].

Tot ce a fost în presă, în investigațiile jurnalistice, poze, documente au fost transmise către inspectorul de integritate pentru a fi examinate și a se expune. Sper că identificăm mijloacele esențiale pentru a proba și a demonstra aceste probe”, a declarat Rodica Antoci, cu referire la cazul lui Igor Dodon.

Antoci a mai afirmat că Igor Dodon ar trebui investigat inclusiv și de alte instituțiile ale statului, deoarece este funcționat de aproape două decenii.

„Subiectul dat al declarării nu este un subiect de patru ani cât a deținut mandatul de președinte de țară [Igor Dodon], dar este un subiect, un funcționar, care din 2000 a deținut funcții publice în Republica Moldova și urma să fie examinat și în acea perioadă de acele instituții publice abilitate, competente, care au asemenea atribuții de control.

Sper sa avem un rezultat în timpul apropiat de la inspectorul de integritate și ei să facă dovada tuturor mijloacelor probante, diligență și curajul necesar pentru a emite un act de constatare”, a declarat Rodica Antoci pentru Anticoruptie.md.

Igor Dodon a fost subiectul multor investigații jurnalistice în ultimii ani de la bani proveniți din offshore-uri din Bahamas pentru finanțarea campaniei sale electorale pentru prezidențialele din 2016, la vacanțe exotice de zeci de mii de euro, o vilă cu câteva etaje în Chișinău despre care a spus că „l-au ajutat să o construiască și să plătească creditul la bancă și părinții pensionari”, la afaceri cu Igor Chaika, fiul fostului procuror general al Rusiei în domeniul imobiliar și al curățeniei în Moscova și în Republica Moldova, folosind-ul pe fratele său, Alexandru Dodon, drept proxy, etc.

Încălcările legislației în ceea ce privește declararea averii și surselor de venit au fost multiple în ultima decadă.

Share