home POLITICA Donald Trump a refuzat să dea mâna protocolar cu Angela Merkel

Donald Trump a refuzat să dea mâna protocolar cu Angela Merkel

Share

Preşedintele SUA Donald Trump a refuzat să dea mâna protocolar cu cancelarul german Angela Merkel. Evenimentul insolit, care rupe tiparele diplomatice occidentale, a avut loc la conferinţa de presă de după întâlnirea bilaterală.

Aşa ceva nu se face. La conferinţa de presă. Merkel l-a întrebat pe Trump: nu vrei să ne strângem mâinile. Trump a rămas rigid şi s-a făcut cu nu aude, fără să se uite la Merkel.

Donald Trump, probabil supărat pe Angela Merkel

Angela Merkel este principalul lider european care l-a criticat pe Trump pentru atitudinea sa faţă de refugiaţii din Siria. Mediul diplomatic internaţional presupune că aceasta a fost modelitatea prin care liderul de la Casa Albă a înţeles să-şi eteriorizeze supărarea.

O respect, o iubesc, dar n-o cunosc”, spunea Trump la jumătatea lui ianuarie despre Merkel. Trump şi Merkel au discutat despre consolidarea NATO, lupta contra ISIS şi soluţionarea conflictului din Ucraina.

Iar apare în prim-plan bugetul NATO

Trump i-a mulțumit lui Merkel pentru efoturile comune ale Germaniei și Franței, de găsire a unei soluții politice la conflictul est-ucainean. El a subliniat că a avut discuții fructuoase cu Merkel pe diverse teme de interese bilateral. Inclusiv în privința creării de locuri de muncă și a contribuțiilor la bugetul NATO.

Aceste naţiuni trebuie să plătească ceea ce datorează“, a insistat Trump, potrivit CNN, referindu-se la cele ce n-au plătit până acum 2%. Germania nu a atins încă nivelul unui buget al apărării de 2% din PIB.

Preşedintele SUA a exprimat convingerea că relaţiile comerciale cu Germania vor fi foarte bune. Răspunzând întrebării unui jurnalist german despre tendinţele protecţioniste, Trump a precizat:

Nu sunt izolaţionist, sunt favorabil comerţului liber, dar şi comerţului corect.

Angela Merkel a pledat pentru reluarea negocierilor UE – SUA pe tema Tratatului Transatlantic pentru Comerț și Investiții (TTIP). Cancelarul german a mai spus că este de acord cu îmbunătățirea relațiilor cu Rusia. Toate, cu condiția soluționării crizei din Ucraina și continuării misiunilor internaționale de stabilizare a Afganistanului.

– See more at: https://www.realitatea.net/trump-i-merkel-au-pus-lumea-la-punct-ce-au-discutat-cei-doi-lideri-importan-i-la-prima-intalnire_2043587.html#sthash.faJu21ct.dpuf

Citeşte şi
Oficiosul PSD Q Magazine îi ia apărarea preşedintelui SUA, Donald Trump, în Scandalul Ucrainagate. "Cum
Consilierul prezidenţial pentru politică externă, Bogdan Aurescu, a avut la Casa Albă o întrevedere la
Statul Israel este, din motive care ne sunt astăzi neclare, Ţara Făgăduinţei pentru Liviu Dragnea,
În fine, ceea ce era de aşteptat să se întâmple devine faptă. Preşedintele american, Trump
Liviu Dragnea i-ar fi dat lui Elliot Broidy bani prin intermediul unui contract încheiat cu
Trump Războinicul, noul timp de preşedinte al Statelor Unite ale Americii, dă noi semnale belicoase
Președintele Donald Trump a spus că secretarul de stat Rex Tillerson pierde timpul, încercând să
Twitter a spus joi că a închis 201 conturi legate de operativi ruşi. Este vorba
Din noianul de gafe şi apariţii virale şi compromoţătoare ale lui Donald Trump. Aceasta este
Donald Trump continuă să spargă tiparele tipice politicii unui stat democratic. New York Times dezvăluie
Share