Svala, Paper (Islanda), cu puţină aromă de la ABBA (Eurovision 2017)

Share

Islandeza Svala interpretează o frumoasă piesă SynthPop, scrisă şi făcută pentru Eurovision. Îmi place secţiunea de HipHop speaking care apare la a doua strofă. Iar refrenul este puţin inspirat de secvenţele melodice quasicorale ale trupei ABBA.

 

 

Svala, fata lui Björgvin

 

Svala Björgvinsdóttir (născută pe 8 februarie 1977), cunoscută şi sub nule de scenă Kali, is o cântăreaţă şi compozitoare islandeză. A cunoscut faima cu cântecul din anul 2001 “The Real Me”, de pe albumul eponim.

 

E solista trupei Steel Lord şi în genere se consideră că numele ei de scenă Kali se datorează promovării cunoscutei linii de îmbrăcăminte Kali. A lansat până acum două albume LP de studio şi un single.

 

Kasia Moś, Flashlight (Polonia, Eurovision 2017)

 

Kasia Moś, bănuiesc, nu o să apară pe scenă aşa cum este în clip. Melodia sa este, în bună tradiţie pop eurovisionistică poloneză, foarte slabă. Banală. Lipsită de orizont. O mişcare ElectroPop lipsită de orizont, care spune lucruri pe care le-am mai auzit de 50.000 de ori.

 

 

Sunstroke Project, Hey Mamma (Moldova) (Eurovision 2017)

 

De câţiva ani, basarabenii vin cu nişte piese pe care nu le înţeleg, ca etracţie muzicală. Uite, de exemplu, să luăm melodia celor de la Sunstroke Project. Este o porcărie FunkDisco, masterată ecelent. Dacă ar fi fost lansată acum 25 de ani, în New Orleans, ar fi ajuns în Bilboard Top 20.

 

 

Nu am nimic de împărţit cu acest gen de muzică, are viaţa ei, să şi-o trăiască. Basarabenii o cântă la perfecţie. Dar nu mai regăsesc filonul popular transpus muzical de până acum în aceste reprezentanţe muzicale de la Chişinău.

Share