Eurovision. Italia a dejucat atacuri ale hackerilor pro-ruşi

Share

Poliţia italiană a dejucat, la Eurovision, atacurile unor grupuri de hackeri pro-ruşi în timpul semifinalelor şi finalei de sâmbătă a Eurovision Song Contest, de la Torino, au declarat duminică autorităţile, scrie Reuters.

Ucrainenii de la Kalush Orchestra au câştigat concursul, cu melodia „Stefania”, după un vot masiv din partea publicului, revendicând o victorie emoţionantă, care a fost salutată de preşedintele ţării, Volodimir Zelenski.

În timpul votării şi al show-urilor, departamentul de securitate cibernetică a poliţiei a blocat mai multe atacuri cibernetice asupra infrastructurii de reţea, din partea grupului de hackeri Killnet şi a afiliatului său, Legion, a spus poliţia.

De asemenea, poliţia a strâns informaţii de pe canalele Telegram ale grupului pro-rus, pentru a preveni alte evenimente critice, şi a identificat locaţia geografică a atacurilor.

Pe 11 mai, Killnet a revendicat un atac asupra site-urilor mai multor instituţii italiene, inclusiv al Senatului, camera superioară a parlamentului italian, şi Institutului Naţional de Sănătate (ISS), a informat agenţia de presă ANSA.

De când Rusia a invadat Ucraina, pe 24 februarie, multe guverne occidentale au ridicat nivelurile de alertă, în aşteptarea unor posibile atacuri cibernetice asupra sistemelor şi infrastructurii IT.

Share